Psikolog Ekenel´den ailelere 2,5-6 yaş uyarısı

Çocuklarının cinsel gelişim süreçlerinde ailelerin zaman zaman paniğe kapılmamalarını öneren İskenderun Gelişim Hastanesi Uzman Klinik Psikoloğu Gamze Uygun Ekenel, çocuklarda cinsel gelişim sürecinin 2,5 ile 6 yaş arası okul öncesi d?

SAĞLIK 2.10.2020 10:13:31 0
Psikolog Ekenel´den ailelere 2,5-6 yaş uyarısı

Çocukların cinsel gelişim süreçlerinde ebeveynlerin zaman zaman paniğe kapıldığını gözlemlediklerini aktaran Ekenel, bu süreçte sakin olmanın ve doğru bilgilenmenin çok önemli olduğunu vurguladı. Ekenel, “Hepimiz cinsel kimliğimizle doğuyoruz ve cinsel dürtülerimiz yaşam boyu devam ediyor. Bu sürecin temellerinin çocukluk dönemine dayandığının pek farkında olamıyoruz” dedi.

Ekenel şu değerlendirmeyi yaptı: “Çocuklarda cinsel gelişim 2,5 ile 6 yaş arasında okul öncesi dönemde gözleniyor. Hatta belki de cinselliğin en rahat ve açık yaşandığı yaş 3 ile 6 yaş arasında oluyor, merak edilen her konu rahatlıkla dile getirilebiliyor. Bu dönemi hemen hemen her çocuk yaşıyor. Yaşamayanlar ise bastırılmış çocuklar oluyor. Ebeveynler için endişe uyandırıcı bir durum gibi görünse de, aslında 6 yaşına kadar normal karşılanması gereken bir durum. Genellikle ebeveynler bunu teknolojik aletlerden veya birinden gördüğünü düşünse de bu kendi kendine de öğrenilebilen bir durumdur. Çocuklarınızda buna benzer tepkiler gözlemlediğinizde bu süreci doğru takip edebilmek için, mutlaka bir uzman desteğine başvurmanız gerekmektedir.”


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,16% -0,11
  • EURO

    34,95% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2523,95% 0,94
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00