Tarih: 18.05.2018 10:08

Ramazan pidesi 2 liradan…

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun/SES

Ramazan piresinin iftar öncesi, iftar sırasında ve kısmen sahurda üretileceğini belirten Başkan Şenöz, “Odamıza kayıtlı fırınlarımız ayrıca diğer ekmek çeşitleriyle de vatandaşın beklenti ve talebi doğrultusunda ekmek üretimlerine devam edeceklerdir. Fırıncı esnafı Ramazan ayı boyunca tüm ekmek ve pişirim ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde hizmetlerini sürdüreceklerdir” dedi.

Merdivenaltı uyarısı yaptı
İskenderunlulara ‘merdiven altı üretim´ yapanlar yerine alışverişlerini Fırıncılar Odası´na kayıtlı esnaftan yapmaları çağrısında da bulunan Şenöz, ekmek israfına da dikkat çekerek özellikle Ramazan ayında ekmek israfının arttığını hatırlattı. Şenöz “Ülke genelinde ortalama her 10 ekmekten biri çöpe gitmektedir. Bu oran turistik yörelerimizde biraz daha artmaktadır” diye konuştu.

Artan ekmek israfına dikkat çekti
“Ramazan ayında toplu iftarlardaki ekmek israfı da iç acıtacak derecededir” diyen Şenöz, iftar yemeği veren kurum ve kuruluşlardan, tüketilecek kadar ekmek satın almaları önerisinde bulundu. Şenöz, şu değerlendirmeyi yaptı: “Böyle bir yol izlersek, ekmek israfı azalır ya da tamamen biter. Esasen ekmek israfı yılın her ayı karşımıza çıkmaktadır. Herkes yiyeceği ekmek kadarını satın alır ve bunu özenle tüketirse, ekmek israfının önünde geçmiş oluruz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —