Ramiz Parlar listeden çekildi

Ramiz Parlar listeden çekildi

CHP´de açıklanan aday listesinde YSK´ya teslimi öncesinde yapılan değişiklik ve buna ilişkin yapılan bazı tepkilere, milletvekili aday listesinin altıncı sırasında bulunan Ramiz Parlar da katıldı.

Akın Bodur/İskenderun

CHP´nin 24 Haziran´da Hatay milletvekili aday listesinde altıncı sırada bulunan H. Namiz Parlar, adaylıktan çekildiğini açıkladı. CHP´nin hazırladığı ve YSK´ya sunulmayan ilk listenin eski başkan Fuat Çay ile damadı Servet Mullaoğlu´nun imzasını taşıdığı öne sürülürken, listenin değiştirilmesi ve YSK´ya sunulan listeye ise Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ın etkisi olduğu savunuldu. Liste değişikliğine üç ilçe belediye başkanı ile 16 ilçe ve il örgütünden tepki gelmediği biliniyor.
Siyasetin sağ çizgisinden geldiği bilinen ve son yerel seçimlerde CHP´den Antakya Belediye Başkan adayı olan, CHP Antakya İlçe Başkanlığı görevinde de bulunan Parlar, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, istifa gerekçesinde, 'Normal şekilde açıklanan bir listede bu durumdan onur duyabilirdim. Ancak seçilebilme ihtimali olmasına rağmen yukarıda da belirttiğim gibi liste ilan edildikten sonra zamansız bir biçimde yapılan bu değişiklik sonucu listeye girmiş olmayı siyaset etiği, insanlık onuru ve kamu vicdanı açısından kabul edilebilir bulmadığımı ve bu nedenle milletvekili adaylık listesinden çekildiğimi bildirir tüm aday arkadaşlarıma başarılar dilerim' ifadesine yer verdi.
Parlar, listeden çekilmesine ilişkin şu açıklamayı yaptı: '24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak genel seçimlerde CHP´den milletvekili aday adayı oldum. Malum olduğu üzere; CHP´nin yetkili kurulları olan önce MYK´da sonra da PM´de görüşülerek karara bağlanan ve onaylanan milletvekilliği aday listesi 20.05.2018 Pazar günü akşam saatlerinde açıklanarak kamuoyuyla paylaşılmış ve ulusal basında da yer almıştır. Ancak milletvekili aday listelerinin YSK´ya teslim edilmesine çok az bir zaman kala genel merkezce aralarında Hatay´ın da bulunduğu bazı şehirlerin milletvekilliği aday listelerinde değişiklik yapılmıştır. Bir gün önce açıklanan listede milletvekili seçilme şansı çok yüksek olan birinci ve dördüncü sıra adayları tamamen listeden çıkarılırken yine seçilme şansı çok yüksek olan ikinci sıra adayı seçilme şansı çok zayıf olan yedinci sıraya kaydırılmıştır. Her iki listede de yer alan arkadaşlarımızın partimizi en iyi şekilde temsil edeceklerinden hiç kuşkum yok. Ancak değişiklik gerekçesini, nedeni ve zamanlamasını anlayabilmiş değilim. Bu değerlendirmeyi ilk yada ikinci listedeki isimlerin doğruluğu yada yanlışlığı, listenin iyi yada kötü oluşu üzerinden yapmadığımı özellikle dikkatinize sunmak isterim. Bu değişikliği başta Cumhuriyet Halk Partisinin kurumsal saygınlığı ve güvenilirliği ile siyaset etiği ve toplum vicdanı açısından kabul edilebilir bulmadığım gibi ilk listede yer alan arkadaşlarımız ve ailelerinin toplum önünde düşürüldüğü durum açısından da son derece travmatik, üzücü ve onur kırıcı bulduğumu belirtmek istiyorum. Kendim şahsen genel merkez tarafından yapılan bu son değişiklikle Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili aday listesinin 6. sırasından milletvekili adayı olarak gösterilmiş bulunmaktayım. Normal şekilde açıklanan bir listede bu durumdan onur duyabilirdim. Ancak seçilebilme ihtimali olmasına rağmen yukarıda da belirttiğim gibi liste ilan edildikten sonra zamansız bir biçimde yapılan bu değişiklik sonucu listeye girmiş olmayı siyaset etiği, insanlık onuru ve kamu vicdanı açısından kabul edilebilir bulmadığımı ve bu nedenle milletvekili adaylık listesinden çekildiğimi bildirir tüm aday arkadaşlarıma başarılar dilerim.”



Anahtar Kelimeler: CHP Ramiz parlar

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00