Rektöre ´kanser ziyareti´

İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM Birimi kanser hastalığına karşı farkındalığı arttırmak için yaptığı bilgilendirmelerini sürdürüyor.

İSKENDERUN 21.01.2018 16:53:36 0
Rektöre ´kanser ziyareti´

Akın Bodur/İskenderun

İskenderun İlçe Sağlık Müdürü Dr. Volkan Yeter ve hekimler Dr. Sait Hamitoğlu, Dr. Müge Tellioğlu ile Gönüllü Genç Sağlık Liderleri ekibi, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Türkay Dereli´yi makamında ziyaret edip, yapılan çalışmalar ve kanserde farkındalık konusunda bilgilendirmede bulundu.
İskenderun Sağlık Müdürlüğü hekimleri, kanserin günümüzde önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu anımsatıp, 'Sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sıradaki kanser, öldürücülüğü yanında bıraktığı sakatlıklar ve tedavisindeki yüksek maliyetler nedeniyle iş gücünde ve ülke ekonomisinde çok ağır kayıplara neden olmaktadır. Kanser hakkında toplumda farkındalık sağlanması ve toplum bilincinin geliştirilmesi kanserle mücadelede en etkili yöntemlerin başında gelmektedir. Günümüzde özellikle bu hedefe yönelik kanser eylem planları yapılmakta, tütün kontrolü, dengeli beslenme, fizik aktivite ve korunma odaklı kanser mücadele stratejileri oluşturulmaktadır. Kanser farkındalık ayı, halkı bilgilendirme-bilinçlendirme çalışmalarına yoğunluk verilmesi nedeniyle kanser mücadelesinde oldukça önemli bir yer tutmaktadır' değerlendirmesini yaptı. İskenderun Sağlık Müdürlüğü personeli, topluma kanser, gebe eğitimi, lohusa eğitimi, anne sütü eğitimi konularında eğitim vermenin yanı sıra anasınıfı öğrencilerini de sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirdi. Öğrencilerimizin sağlıklı beslenme, hareketli yaşam, kötü alışkanlıklardan uzak durunması bilgisini veren sağlıkçılar, hastalıklarda erken tanı, kişisel bakım, hijyen, akıllı ilaç kullanmanın da önemli olduğunu ifade etti.


Anahtar Kelimeler: Rektöre kanser ziyareti

İSTE'nin yeni rektörü MKÜ'den

Yükseliş, Hacı Ahmetli'yi yendi

Sözleşmeyi 'hakem kurulu' bağıtladı

40 kuruluş ve kişiden 'kaygılıyız' açıklaması

Hatay heyetinden Sağlık Bakanı'na ziyaret

İskenderun AKP'de gençlerin başkanı değişmedi

Kutlu'nin ilk öykü kitabı okuruyla buluştu

AFAD, "Sednaya hapishanesinde çalışıyor"

'Hak sahipliği başvurusuna 15 günlük itiraz süresi

Deprem inşaatında 'tarihi mezar' çıktı

TMMOB kamu denetimi istedi

Soylu bu kez kongreyle görevde

Derin: Standart dışı üretim konutlarda kullanıldı mı?

CHP İlçe Başkanı Derin havayı kirleten firmalara denetim istedi

Yolbulan grevi, 180 günü geçti

  • BIST 100

    9801,68%-1,10
  • DOLAR

    35,48% 0,17
  • EURO

    36,30% -0,06
  • GRAM ALTIN

    3064,80% 0,02
  • Ç. ALTIN

    4887,81% 0,00