Rektöre ´kanser ziyareti´

İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM Birimi kanser hastalığına karşı farkındalığı arttırmak için yaptığı bilgilendirmelerini sürdürüyor.

İSKENDERUN 21.01.2018 16:53:36 0
Rektöre ´kanser ziyareti´

Akın Bodur/İskenderun

İskenderun İlçe Sağlık Müdürü Dr. Volkan Yeter ve hekimler Dr. Sait Hamitoğlu, Dr. Müge Tellioğlu ile Gönüllü Genç Sağlık Liderleri ekibi, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Türkay Dereli´yi makamında ziyaret edip, yapılan çalışmalar ve kanserde farkındalık konusunda bilgilendirmede bulundu.
İskenderun Sağlık Müdürlüğü hekimleri, kanserin günümüzde önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu anımsatıp, 'Sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sıradaki kanser, öldürücülüğü yanında bıraktığı sakatlıklar ve tedavisindeki yüksek maliyetler nedeniyle iş gücünde ve ülke ekonomisinde çok ağır kayıplara neden olmaktadır. Kanser hakkında toplumda farkındalık sağlanması ve toplum bilincinin geliştirilmesi kanserle mücadelede en etkili yöntemlerin başında gelmektedir. Günümüzde özellikle bu hedefe yönelik kanser eylem planları yapılmakta, tütün kontrolü, dengeli beslenme, fizik aktivite ve korunma odaklı kanser mücadele stratejileri oluşturulmaktadır. Kanser farkındalık ayı, halkı bilgilendirme-bilinçlendirme çalışmalarına yoğunluk verilmesi nedeniyle kanser mücadelesinde oldukça önemli bir yer tutmaktadır' değerlendirmesini yaptı. İskenderun Sağlık Müdürlüğü personeli, topluma kanser, gebe eğitimi, lohusa eğitimi, anne sütü eğitimi konularında eğitim vermenin yanı sıra anasınıfı öğrencilerini de sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirdi. Öğrencilerimizin sağlıklı beslenme, hareketli yaşam, kötü alışkanlıklardan uzak durunması bilgisini veren sağlıkçılar, hastalıklarda erken tanı, kişisel bakım, hijyen, akıllı ilaç kullanmanın da önemli olduğunu ifade etti.

Anahtar Kelimeler: Rektöre kanser ziyareti

Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

  • BIST 100

    9417,7%1,64
  • DOLAR

    38,15% 0,08
  • EURO

    43,65% -0,01
  • GRAM ALTIN

    4071,50% -0,65
  • Ç. ALTIN

    6581,31% 0,00