Renkli Hayaller Sahnesi perde açtı

İş birliğiyle hayata geçirilen “Renkli Hayaller Sahnesi” projesi, depremden etkilenen çocukları sanatın iyileştirici gücüyle buluşturmak üzere 23 Nisan’da Hatay’da açılışını yaptı.

GÜNCEL 24.04.2023 19:47:00
Renkli Hayaller Sahnesi perde açtı

TOBB Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi, Netflix Türkiye, Tiyatro Kooperatifi ve İhtiyaç Haritası’nın #BirlikteDüşlüyoruz diyerek başlattığı #RenkliHayallerSahnesi projesinin açılışı Hatay’da yapıldı. Tiyatro oyunları, atölye, konser ve film gösterimiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda dopdolu bir programla çocuklarla bir araya gelindi.

Hatay ve Kahramanmaraş’ta 2 ay boyunca sürecek proje kapsamında çocuklar tiyatro oyunları, atölyeler, konserler, film gösterimleri ve sokak performanslarıyla buluşacak.

Renkli bir konserle başlayan program, Tiyatro Kooperatifi ortağı tiyatrolardan Mahşer-i Cümbüş’ün “Mahşer-i Cümbüş Çocuk” interaktif doğaçlama oyunuyla devam etti. Hemen ardından, Tiyatro Kooperatifi ortaklarından Primat Atölye’nin çocukların yaratıcılığını canlandıran “Benim Adım Leonardo” isimli atölyesi yer aldı. Günün performanslarının sonuncusu Akdeniz Bölge Tiyatro Kooperatifi ortaklarından Nar Sahne’nin “Kralın Giysileri” oyunu oldu. Program, Netflix Türkiye’nin içerik desteğiyle gerçekleştirilen film gösterimiyle tamamlandı.

İstanbul Psikodrama Derneği tarafından içeriklerinin deprem bölgesine uygunluğu incelenen ve onaylanan etkinlerin yer alacağı, 23 Nisan’dan 26 Haziran’a kadar Hatay ve Kahramanmaraş’ta sürecek proje kapsamında Tiyatro Kooperatifi ortağı, Asmalı Sahne, Atta Festival, Biraderler Yapım, DerinArt, Fabrika Sanat, İstanbulimpro, Mahşer-i Cümbüş, Mask-Kara Tiyatrosu, Primat Atölye, QPerformans, Tatavla Tiyatro, Tiyatro BeReZe, Uygur Sanat Tiyatrosu ve Wise Akademi; Akdeniz Bölge Tiyatro Kooperatifi ortağı Adana Gösteri Sanatları Merkezi, Ekol Casting, Gülse Tiyatro, Nar Sahne, Ortak Sahne ve Reverans Sanat, #RenkliHayallerSahnesi’nde tiyatro oyunları ve atölyeleriyle çocuklarla buluşacak. Her hafta çocuklar için konserler ve sokak performansları yer alacak.

Anahtar Kelimeler: Renkli Hayaller Sahnesi perde

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65