Restore edilen kilisede ilk ayin

Arsuz´da 500 yıllık Mar Yohanna Kilisesi´nde Vakıflar Genel Müdürlüğü´nce yürütülen 18 aylık restorasyon çalışmasının sona ermesinin ardından kilisede ayin düzenlendi.

21.08.2017 12:13:48 0
Restore edilen kilisede ilk ayin

 

Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Mehmet Yıldıran, kilise bahçesinde yaptığı açıklamada, 2015 Aralık ayından bu yana yürütülen restorasyon çalışmasını tamamladıklarını söyledi.
Proje kapsamında çeşitli düzenlemelerin yapıldığını belirten Yıldıran, projenin bölge koruma kurulunun onaylı projesi olduğunu ifade etti.
Yapılan çalışma sonucu bir kültür varlığını yeniden düzenli ve son sistem olarak hizmete girdiğini anlatan Yıldıran, 'Kilisede 2 yıllık zaman zarfı içerisinde çatı, tavan kaplamaları, sıva, elektrik ve mekanik tesisatları yenilendi. Yangın alarm sistemleri ve çevre düzenlemesi yapıldı. Çağdaş bir hizmet verebilecek şekilde restorasyon tamamlandı' dedi.

Ayinde barış ve kardeşlik mesajı
Yaklaşık 2 yıl sonra çan sesinin duyulduğu kilisede konuşan Kilise Papazı Dimitri Yıldırım barış ve kardeşlik mesajı verdi.
Ülkenin nadide köşesinde rahat ve huzur içerisinde yaşadıklarını dile getiren Yıldırım, farklı din ve inanışa sahip insanlarla birlikte kardeşçe yaşamaktan dolayı çok mutlu olduklarını kaydetti.
Ayine katılanlar dua ederek mum yaktı.

Anahtar Kelimeler: Restore edilen kilisede ayin

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

68 konuta 'boşaltın' tebligatı

Öğrenciler, öğretmenlerini istedi

Zirai don, üreticiyi etkiledi

"Taş ocağı istemiyoruz"

Katledilen kadınlar için sessiz oturdular

Meslekte 30 yılı doldurdular

Belen Erasmus ekibi Portekiz kursuna katıldı

Dik, Footvolley başkan yardımcı

“Deprem sonrası şiddet arttı”

Yayman, yeniden baş temsilci

  • BIST 100

    10980,98%0,47
  • DOLAR

    40,89% 0,04
  • EURO

    47,78% 0,17
  • GRAM ALTIN

    4392,60% 0,28
  • Ç. ALTIN

    7051,98% 0,00