Tarih: 25.02.2019 10:08

Reyhanlı saldırısı firarisi yakalandı

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun/SES

Gazetemize iletilen bilgiye göre, Hatay Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Reyhanlı ilçesinde düzenlenen iki ayrı bombalı saldırının firari sanıklarından ´Hakan´ kod adlı Aykan Hamurcu´nun Samandağ´a gittiğinin belirlediği ve bunun üzerine Hatay Emniyet Müdürüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Antakya-Samandağ karayolunda bir otomobile yönelik düzenlenen operasyonda, Hamurcu´nun yakalanarak, gözaltına alındığı belirtildi. Hatay İl Emniyet Müdürlüğüne götürülen Hamurcu´nun sorgusuna başlandığı açıklandı.
Reyhanlı saldırısına ilişkin Ankara´da yargılanan sanıklardan 9 kişiye 53´er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti.
MİT´in Suriye´nin Laskiye kentinde birkaç ay önce düzenlediği bir operasyonda ise adı Reyhanlı saldırısına karıştığı ifade edilen ve saldırının planlaycıları arasında bulunduğu savunulan Yusuf Nazik de Hatay´a getirilerek, yargılanmak üzere Ankara´ya gönderilmişti. Nazik´in yargılanması Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesinde sürüyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —