Rezerv alanlarda çalışma başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İskenderun'un Mustafa Kemal, Denizciler, Numune ve İsmet İnönü mahallelerindeki 14 ayrı noktada ilan edilen rezerve alanda inşaat yapım çalışmaları başladı.

İSKENDERUN 24.06.2024 15:47:00 0
Rezerv alanlarda çalışma başladı

Toplam 424 dönüm rezerv alanda yapılacak inşaat çalışması kapsamında bölgede 556 ev ve 26 fazla işyeri fazladan yapılacak

İskenderun/SES
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İskenderun'da ilan edilen 14 rezerve alanda inşaat yapım çalışmaları başladı. Rezerv alan ilan edilen Mustafa Kemal Mahallesinde inşaat yapım alanları tamamen çevrildi ve inşaat çalışmasına başlanıldı.  İskenderun'da ilan edilen 14 rezerve alan Mustafa Kemal Mahallesi, Denizciler Mahallesi, Numune mahallesi ve İsmet İnönü Mahallesi'nde bulunuyor.

556 ev ve 26 fazla işyeri yapılacak

Toplam 424 dönüm rezerv alanda inşaat çalışması yapılacak. Daha önce rezerv alanlarda bulunan 4.154 konut yerine 4.710 konut, 221 adet iş yeri yerine de 247 işyerini vatandaşın kullanımına sunulacak. 3 Mayıs'ta alan müteahhit firmaya teslim edilen rezerv alanda inşaat çalışmasının müteahhit tarafından 31 Aralık'ta tamamlanarak teslim alınması bekleniyor.

Körfez Bloklarına 276 konut ve 9 dükkan

İskenderun'da rezerv alan ilan edilen İsmet İnönü Mahallesindeki Körfez Bloklarında 1. etapta yapılacak 276 konut ve 9 dükkanla ilgili çalışmanın başladığını ifade eden kaymakam Murat Sefa Demiryürek, bölgede altyapı ve çevre düzenlemesi yapılacağını da söyledi. Kaymakam Demiryürek, ilk etap çalışmalarının ise İsmet İnönü Mahallesi'nde bulunan ve Körfez Blokları olarak bilinen bölgede başladığını, bu etabın müteahhit tarafından 31 Aralık'a kadar tamamlanacağını ve konutların teslim edileceğini belirtti. İskenderun Kaymakamı Demiryürek, Mustafa Kemal Mahallesi, İsmet İnönü Mahallesi, Denizciler Mahallesi ve Numune Mahallesi'nde de inşaatların devam ettiğini belirtti.

İnşaatlar 31 Aralık'ta teslim edilecek

Kaymakam Demiryürek, “14 rezerv alanı üzerinde daha önce 4.154 konut mevcuttu. Aynı alan üzerinde 4.714 konut üretilecek. Ayrıca 221 adet iş yerinin yerine de 276 adet yapılacak. Çalışmalar başladı. Burada birinci etap 247 konut ve 9 iş yeri yapılacak 3 Mayıs'ta müteahhit firmaya alanın teslim edildi, inşaat süresi 31 Aralık'ta sona erecek ve o tarihte konutların ve iş yerlerinin TOKİ tarafından müteahhit firmadan teslim alınacak. İskenderun'daki bu inşaat çalışmalarıyla birlikte, deprem sonrası etkilenen bölgelerin yeniden yapılandırılması ve vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanması için önemli adımlar atılmış olacak” değerlendirmesinde bulundu.
İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez ise belediye meclis toplantısında yaptığı değerlendirmede, 6 Şubat depreminde kent merkezinde yıkılan binaların TOKİ aracılığıyla yapılabilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile görüşme yaptıklarını ifade etmişti.


Anahtar Kelimeler: Rezerv alanlarda çalışma başladı

Figen öğretmen gözyaşlarıyla uğurlandı

AKP'den 'istişare toplantısı'

Hatayspor 'tek listeyle' kongreye gidiyor

Gadir Hum Bayramı kutlandı

Çirkin'den Suriyelilere 'toprak almayın' çağrısı

9 boğulma tehlikesi, 2 boğulma

Öğretmen Figen Yıldırım yaşamını yitirdi

Eğitim-Sen: Laik eğitimin en önemli göstergesi; karma eğitim

Grev çadırına ziyaret

Yolbulan işçisi grevde

Körfez Briç Kulübü açıldı

Rezerv alanlarda çalışma başladı

Eğitim İş: Türkiye’nin eğitim müfredatı olamaz, sahtedir

İki mahallede 'yerinde dönüşüm' projesi

Ekmek 10 lira

  • BIST 100

    10647,90%-0,31
  • DOLAR

    32,62% -0,25
  • EURO

    34,99% -0,54
  • GRAM ALTIN

    2450,26% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3971,42% 0,45