Ruhsatsız yapıya hazır beton yasağı

Ruhsatsız yapıya hazır beton yasağı

Kaçak yapılaşma baskısı yaşanan Arsuz'da belediye, ruhsatsız ve kaçak yapılaşmaya karşı hazır beton sevki yapan santrallere yaptırım uygulayacağını açıkladı.

Arsuz Belediye Meclisi'nin Eylül ayı olağan meclis toplantısı belediye başkanı Sami Üstün'ün başkanlığında Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. 6 gündem maddesiyle yapılan oturumda, 6. madde olarak Arsuz Belediyesi Zabıta Talimnamesine ek madde konulması teklifi görüşüldü. 

Arsuz Belediye Başkanı Üstün, zabıta müdürlüğü tarafından meclise sunulan teklifle ruhsatsız ve kaçak yapıların önüne geçmek amacıyla hazır beton sevki yapan beton santrallerine sınırlama getirildiğini bildirdi. Üstün, "Hazır beton santralinin kaçak ve ruhsatsız yapılara beton vermesi durumunda kabahatler kanununa dayanarak cezai işlem uygulanacak, kabahatin tekrarı halinde ise alınan karar doğrultusunda faaliyetten ve ruhsat iptaline kadar kararlı şekilde yaptırım uygulanacaktır" dedi.  

Üstün, meclis toplantısında alınan kararı değerlendiren yazılı açıklamada da şu görüşleri dile getirdi: "İlçemizde özellikle yaşadığımız büyük afet sonrası yaşanan kaotik ortamı fırsata çevirmeye çalışan kişileri engellemek adına bir yandan yapımı tamamlanan kaçak yapılara cezai işlem, mühürleme ve alt yapı hizmetlerinin kesilmesi dahil denetim ve mücadelemize devam ederken, bir yandan da hali hazırda devam eden yada başlamaya teşebbüs eden kaçak ve ruhsatsız yapılarla mücadelemize katkı sunacağı düşüncesiyle böyle bir teklif hazırladık. Afet riskine karşı alınacak tedbirler ve kaçak yapılaşma ile mücadele konusunda kararlılığımızı da yeniden vurgulama imkânı bulduğumuz bu karar ile amacımız beton santrallerini cezalandırmak değildir. Ancak kaçak yapılaşma ile mücadele konusunda tüm kamu kurumlarının iş birliğinin elzem olduğu gibi inşaat sektöründe faaliyet gösteren tüm işletmelerin de iş birliğine dahil olması gerektiğini düşünüyoruz. Karar sonrası bahse konu santrallere zabıta müdürlüğümüz tarafından yapılacak olan tebligat ile idari para cezası faaliyetten men ve gerekirse ruhsat iptali dahil her türlü yaptırımı uygulamakta kararlı olduğumuzu bildireceğiz."



Anahtar Kelimeler: Ruhsatsız yapıya hazır beton yasağı

Tartışmanın nedeni '240 konut'

Kızılay'dan kıyafet yardımı

MKÜ'de 'yüz yüze eğitim' sınırlı

Villalara 'yıkım ilanı'

Fabrikada yangın eğitimi

"Bir eylem hem hak hem suç olamaz"

Güneş, iki mahallede sorunları dinledi

Okul masrafı bütçeyi zorluyor

Çöpten 60 milyon lira gelir

Zabıta Haftası kutlandı

Akademik personele sağlık semineri

Cinayetin 5 zanlısına tutuklama

Kale-Işıklı yoluna bariyer

Zabıtanın koordinasyon toplantısı Arsuz'da

26 okulun öğrencileri, 'başka okula'

Zeynep-Deniz-Cavide Şahutoğlu Ortaokulu'nda 550 öğrenci eğitim alacak

İlk Alıç hasadı Benlidere’de

Ruhsatsız yapıya hazır beton yasağı

Yayladağı'nda madenciliğe karşı 'Toprağımızı koruyacağız' tavrı

AFAD uyardı: Giderleri kurumlar karşılasın

Konteyner kentlerde moral etkinliği

Müze gibi evde 5 döneme ait eser ele geçirildi

60 parsele 'geçici olarak el konuldu'

7 mahalleye dolmuş seferi

'Cinayet zanlısı' tutuklandı

HBB 5 milyar lira borçlanacak

Eğitim yılı öncesi okullarda inceleme

Mücbir sebep hali, uzatıldı

İskenderun'da hurdacılara denetim

2024-2025 adli yılı başladı

Yükleniyor

  • BIST 100

    9109,34%2,37
  • DOLAR

    34,23% 0,28
  • EURO

    37,62% -0,37
  • GRAM ALTIN

    2919,65% 0,14
  • Ç. ALTIN

    4903,03% 0,41