Tarih: 10.07.2019 12:07

S-400´ler sınır bölgesine mi?

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun/SES

Aydınlık gazetesinin haberine göre, askeri yetkililerin yaptığı saha analizi ve araştırmaların ardından S-400 hava savunma sisteminin ilk bataryanın, 911 kilometrelik Suriye sınırının orta noktası olarak kabul edilen Şanlıurfa´nın Birecik ilçesi yakınlarına konuşlandırılmasının beklendiğine yer verildi.
Habere göre, Türkiye´ye gelecek olan ikinci S-400 bataryasının ise risk analizleri doğrultusunda Akdeniz´deki gelişmelere karşı bu bölgeye hakim olacak şekilde konuşlandırılacak.

İkinci batarya Hatay´a mı geliyor
İkinci bataryanın da Akdeniz´deki kaynak ve rezervlerde Türkiye´nin haklarının korunmasında da elini güçlü kılacak şekilde Mersin veya Hatay´a konuşlandırılmasının uygun olacağı görüşünün iletildiği ifade edilen haberde, S-400 bataryasının Hatay´a kurulmasının Akdeniz´in yanı sıra Suriye´nin İdlib, Hama ve Lazkiye bölgelerinden de gelecek tehditleri bertaraf etmesi noktasında çift taraflı kullanımının mümkün olduğunu, Mersin bölgesine yerleştirilmesinin ise Akdeniz´in yanı sıra Kıbrıs´ı da kapsayacak şekilde etkin görev yapacağına yer verildi. Bataryanın nereye kurulacağı ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacağı belirtiliyor. İkisi füzelerin fırlatıldığı rampalar, diğeri ise sistemin komutasını sağlayan 3 araçtan oluşan 600 kilometrelik radara sahip S-400 sisteminin, saatte 17 bin kilometre hıza ulaşabildiği,400 kilometre menzilde güdümlü şekilde takibe aldığı hedefini 200-250 kilometre mesafede imha edebildiği, aynı anda 300 hedefin takip edilebildiği sistemle 36 hedefe aynı anda ateş açılarak bertaraf edilebildiği kaydediliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —