Tarih: 30.08.2019 10:28

Sadullah Ergin, AKP´den istifa etti

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun/SES

 Ergin´in, eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan´ın istifa ettiği 8 Temmuz 2019 tarihinden birkaç gün sonra istifa dilekçesini AKP Genel Merkezi´ne ilettiği öğrenildi. Öte yandan eski bakanlar Beşir Atalay, Hüseyin Çelik ve Nihat Ergün´ün de AKP´den istifa ettiği ileri sürüldü.
Cumhuriyet Gazetesi´nde yer alan habere göre Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, üç dönem milletvekilliği ve Adalet Bakanlığı yaptığı AKP´den istifa etti, eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan´ın istifa ettiği 8 Temmuz 2019 tarihinden birkaç gün sonra istifa dilekçesini AKP Genel Merkezi´ne ilettiği öğrenildi. Aynı haberde Ergin´in 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan´la birlikte kurulması planlanan partinin içinde görev alacağı iddia edildi.
2011-2013 yılları arası Adalet Bakanı görevinde bulunan Ergin 22., 23. ve 24. dönemlerde Hatay milletvekili olarak TBMM´de bulunmuştu. 25 Aralık 2013´de yapılan mahalli idareler seçimlerinde AKP´nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Ergin, 5 bin oy farkla seçimi kaybetmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —