Sağlam binalarda, tam zamanlı ve kaliteli eğitim talebi

Sağlam binalarda, tam zamanlı ve kaliteli eğitim talebi

6 Şubat depremi sonrası kamu kurumu hizmet binası olarak kullanılan okulların ne zaman boşaltılacağını soran Milletvekili Güzelmansur, ‘sağlam binalarda tam zamanlı ve kaliteli’ eğitimin şartına dikkat çekti.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hatay’da kamu kurumlarının yerleştikleri sağlam okullardan çıkmaması nedeniyle yaşanan okul açığı sorununu Meclis gündemine taşıdı.

Güzelmansur kamu kurumlarının bulundukları okulları boşaltmaları yerine öğrencilerin ikili eğitime mahkûm edilmesinin sakıncaları hakkında Milli Eğitim Bakanı tarafından yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi verdi.

HATAY’DA EĞİTİM SAĞLAM BİNALARDA, TAM ZAMANLI OLMALI

“Hatay’da depremle okullar yıkıldı, sağlam olanlara da kamu kurumları el koyunca okul yetersizliği had safhaya çıktı” diyen Güzelmansur şunları kaydetti: “11 Eylül’de eğitime başlayacak öğrenciler için kamu kurumlarının bulundukları okulları boşaltmaları sağlanacağına, okul yetersizliği sorunu için ikili eğitim çözümü öngörülmektedir. Böylece, artçı sarsıntıların ve elektrik kesintilerinin devam ettiği Hatay’da, ikili eğitimle, sabah ve akşam karanlığında okul-ev yolundaki öğrenciler korku, panik ve strese mahkûm edilmişlerdir. Oysa Hatay’da yıkıcı depremler sonrasında öğrencilerimizin eğitimden uzak kaldıkları dönemin de telafisini sağlayabilmek adına sağlam binalarda, tam zamanlı ve kaliteli eğitim almaları şarttır.”

MİLLİ EĞİTİM BAKANINA 3 SORU

Hatay’da kamu kurumu hizmet binası olarak kullanılan okulların hangileri olduğunu, bu okulların ne zaman boşaltılacağını ve ne zaman olması gerektiği gibi öğrencilerin hizmetine verileceğini soran Güzelmansur’un Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlamasını istediği diğer sorular şunlar:
-11 Eylül’de eğitime başlayacak öğrencilerin tam günlü, kaliteli ve sağlam binalarda eğitim almalarını temin edebilmek için kamu kurumlarının okulları boşaltmaları neden sağlanmamıştır? Neden ikili eğitimle, sabah ve akşam karanlığında okul-ev yolundaki öğrenciler korku, panik ve strese mahkûm edilmişlerdir?
-2023-2024 eğitim öğretim yılında Hatay’da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim alacak öğrenci sayısı nedir? Her bir eğitim kademesindeki Hatay’daki okul sayısı ve bunların öğrenci kapasitesi nedir? Her bir kademe için sınıflarda ortalama öğrenci sayısı ne olacaktır?
-Hatay’da, çocuklarımızın kaliteli, güvenli, stressiz ve deprem sonrasındaki süreci de telafi edebilecek bir eğitim almalarını sağlamak adına hangi çalışmalar yürütülmektedir?



"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00