Sağlam binalarda, tam zamanlı ve kaliteli eğitim talebi

Sağlam binalarda, tam zamanlı ve kaliteli eğitim talebi

6 Şubat depremi sonrası kamu kurumu hizmet binası olarak kullanılan okulların ne zaman boşaltılacağını soran Milletvekili Güzelmansur, ‘sağlam binalarda tam zamanlı ve kaliteli’ eğitimin şartına dikkat çekti.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hatay’da kamu kurumlarının yerleştikleri sağlam okullardan çıkmaması nedeniyle yaşanan okul açığı sorununu Meclis gündemine taşıdı.

Güzelmansur kamu kurumlarının bulundukları okulları boşaltmaları yerine öğrencilerin ikili eğitime mahkûm edilmesinin sakıncaları hakkında Milli Eğitim Bakanı tarafından yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi verdi.

HATAY’DA EĞİTİM SAĞLAM BİNALARDA, TAM ZAMANLI OLMALI

“Hatay’da depremle okullar yıkıldı, sağlam olanlara da kamu kurumları el koyunca okul yetersizliği had safhaya çıktı” diyen Güzelmansur şunları kaydetti: “11 Eylül’de eğitime başlayacak öğrenciler için kamu kurumlarının bulundukları okulları boşaltmaları sağlanacağına, okul yetersizliği sorunu için ikili eğitim çözümü öngörülmektedir. Böylece, artçı sarsıntıların ve elektrik kesintilerinin devam ettiği Hatay’da, ikili eğitimle, sabah ve akşam karanlığında okul-ev yolundaki öğrenciler korku, panik ve strese mahkûm edilmişlerdir. Oysa Hatay’da yıkıcı depremler sonrasında öğrencilerimizin eğitimden uzak kaldıkları dönemin de telafisini sağlayabilmek adına sağlam binalarda, tam zamanlı ve kaliteli eğitim almaları şarttır.”

MİLLİ EĞİTİM BAKANINA 3 SORU

Hatay’da kamu kurumu hizmet binası olarak kullanılan okulların hangileri olduğunu, bu okulların ne zaman boşaltılacağını ve ne zaman olması gerektiği gibi öğrencilerin hizmetine verileceğini soran Güzelmansur’un Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlamasını istediği diğer sorular şunlar:
-11 Eylül’de eğitime başlayacak öğrencilerin tam günlü, kaliteli ve sağlam binalarda eğitim almalarını temin edebilmek için kamu kurumlarının okulları boşaltmaları neden sağlanmamıştır? Neden ikili eğitimle, sabah ve akşam karanlığında okul-ev yolundaki öğrenciler korku, panik ve strese mahkûm edilmişlerdir?
-2023-2024 eğitim öğretim yılında Hatay’da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim alacak öğrenci sayısı nedir? Her bir eğitim kademesindeki Hatay’daki okul sayısı ve bunların öğrenci kapasitesi nedir? Her bir kademe için sınıflarda ortalama öğrenci sayısı ne olacaktır?
-Hatay’da, çocuklarımızın kaliteli, güvenli, stressiz ve deprem sonrasındaki süreci de telafi edebilecek bir eğitim almalarını sağlamak adına hangi çalışmalar yürütülmektedir?



"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

Kaledibi'nde 2B çalışması

İskenderun'da DEAŞ operasyonu

Altınözü’nde “acele kamulaştırma"

Yükleniyor

  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00