Tarih: 20.03.2020 12:17

'Sağlıkta acil 50 bin atama yapılmalı'

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun/SES

Türkiye Kamu-Sen ve bağlı sendikalara ait bütün konukevlerinin devletin emrine ve hizmetine verebilecekleri açıklamasını hatırlatan Hayrettin Şahin, sağlıkta acilen 50 bin atama yapılması gerektiğini vurguladı. Şahin, şu paylaşımı yaptı: “Salgın sürecinin durumuna göre iş yükünün daha çok artarak, personel yetersizliğinin vahim sonuçlara neden olacağı durumların oluşmasının önüne geçmek adına acilen 50 bin genç sağlık çalışanının ataması yapılması için çalışmaların tamamlanması gereklidir. Bu konuda hassasiyet gösterilmelidir. Sağlıkta yeni atama konusunda toplantıda Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca´nın da açıklamaları olmuş olup konunu gündemlerinde olduğunu ifade etmişlerdir. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal ile toplantı sonunda yapılan görüşmede Üniversite hastaneleri için 3 bin kadro verdiklerini, Sağlık Bakanlığı içinde bu konuda bir planlama olduğunu belirtmişlerdir. Konunun ısrarla takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

Performanslar tavandan ödensin
Bu süreçte sağlık çalışanlarının rolünün önemine dikkat çeken ve risk grubu olarak en önde olduklarını kaydeden Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu dönemde hastanelerde acil haller dışında hasta kabülü yapılmıyor. Bu nedenle sağlık çalışanlarımızın herhangi bir ekonomik kayba uğramasının önüne geçilmelidir. Hem kayıp yaşanmaması hem de sağlık çalışanlarının motivasyonuna katkı olması için performans ödemeleri tavandan yapılmalıdır.”

Koruyucu Malzeme Temininde Sorun Yaşanmamalı
Şahin, sağlık çalışanları için koruyucu ekipmanlar ve malzemelerin temini noktasında en ufak bir sorun yaşanmaması gerektiğini söyledi, ülkemizin en ücra sağlık kurum ve kuruluşlarında hazır olması için gerekenin yapılmasını istedi. Bu süreçte sağlık kurum ve kuruluşlarında yaşanacak şiddet olaylarını sıfıra indirilmesinin çok önemli olduğunu belirterek bunun için acil olarak ağır yaptırımlar içeren bir düzenlemenin hayata geçirilmesini de talep etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —