Sahilden 645 ton çöp toplandı
Nisan-Ağustos 2018 döneminde Hatay Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin gerçekleştirdiği deniz ve sahil temizlik çalışmaları kapsamında 645 ton atık toplandığı bildirildi.
Hatay Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığınca sahillerde personel, denizde tekneler vasıtasıyla devam eden çalışmalar kapsamında, vatandaşların ve turistlerin temiz ortamda denize girmesi için 186 kilometrelik sahil şeridinin temizlendiği kaydedildi. Erzin´den Samandağ Meydan Mahallesi´ne kadar olan uzanan ve yoğun olarak kullanılan sahillerde devam eden çalışmalarda, denizden dalgalar vasıtasıyla taşınan ve insan kaynaklı atıkların titizlikle toplanarak kumsalın temiz kalmasının sağlandığı ifade edilen açıklamada, atıkların belirli bölgelerde biriktirildikten sonra katı atık taşıma araçları ile bertaraf sahalarına taşındığı, nisan ayında başlatılan çalışmanın ekim ayı sonuna kadar sürmesi planlandığı belirtildi.
Sahili kullananların çevre kirliliğine karşı duyarlı olmaları da istenen açıklamada, deniz ve sahillerin temiz kalması hedefiyle çalışmaların devam edeceği fakat bu konuda sahilleri kullanan vatandaşların da duyarlı davranması, sahilden ayrılırken çöplerini kumsalda bırakmaması gerektiği belirtildi.
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74




