"Şairlerle söyleşmek" konuğu; Selçuk Akkoyunlu

AKSİMDER, "Şairlerle söyleşmek" adlı etkinlikte, Dörtyollu şair Selçuk Akkoyunlu'yu konuk etti. Serbest şiir türünün yöredeki temsilcilerinden olan şair Akkoyunlu, söyleşide şiirlerini de okudu.

GÜNCEL 21.05.2024 18:29:00 0

İskenderun/SES
Arsuz Kültür Sanat İletişim ve Müzik Derneği (AKSİMDER), "Şairlerle söyleşmek" adlı etkinlikte, Dörtyollu şair Selçuk Akkoyunlu'yu konuk etti.
"Şairlerle söyleşmek" adlı söyleşide, AKSİMDER ve Dörtyol Sanat Derneği üyeleri, Dörtyollu şair Selçuk Akkoyunlu'nun "Rota, İste, Dörtyol'un kurtuluş destanı, Duygular" adlı şiirlerin de bulunduğu çeşitli şiirlerini okudu. "Maya" adlı şir kitabı bulunan şair Akkoyunlu'nun kitabında olmayan "İstedik" adlı şiiri de şair Hülya Çapar tarafından ilk kez söyleşide okundu.

Akkoyunlu, şiirlerini okudu

Serbest şiir türünün yöremizdeki temsilcilerinden olan şair Selçuk Akkoyunlu, şiirlerinde; duygu, sevgi, kadın, Dörtyol, bayrak ve çeşitli konuları işliyor. Sade ve duruş şiirler yazan ve söyleşide şiirlerini de okuyan şair Akkoyunlu, okuduğu şiirleri arasında "Gel" adlı eseri de yer aldı. Selçuk Akkoyunlu, liseden öğretmeni olan şair Rıza Polat Akkoyunlu'nun "Salih" olarak da bilinen Başkentin Koltuk Meyhaneleri adlı şiirini de seslendirdi.
Söyleşide konuşan Akkoyunlu, "Şiirle doğdum, şiirle büyüdüm ve şiirli yaşıyorum. Benim yaşam reçete de şiir her zaman vardır" dedi.  Akkoyunlu, şiirde her şey var olduğunu ve her zaman yazılabildiğini de ifade etti. İçinden geldikçe şiir yazdığını ifade eden Akkoyunlu, "İçimden geleni yazdıkça, onu çağrıştıranlar da geliyor ardından. Ve mesajlar da geliyor, oluşuyor. Ben hiçbir zaman 'şöyle bir şiir yazayım' diye şiire başlamadım. Duygular geldikçe yazdım, yazdıkça o duyguları içeren kelimeler geldi" değerlendirmesinde bulundu.

Teşekkür plaketini Mazman verdi.

AKSİMDER Günebakan Şiir Topluluğu tarafından düzenlenen söyleşinin sunuculuğunu Yasemin Bektaşlı yaptı,etkinlikte Ali Haydar Demir kemanla, Hüseyin Karataş, Aşkın Kurtulmuş, Nihat Çarpar ve Hakan Mazman da sazıyla, AKSİMDER Türk Halk Müziği veTürk Sanat Müziği sanatçıları da çeşitli eserleri seslendirerek, sesleriyle şiir söyleşisine eşlik etti. Dernek üyeleri, evlerinde hazırladığı tuzlu ve şekerli pastalar, kek, yaprak sarması, ıspanaklı börek, kaytaz böreği, biberli ekmek ve çeşitli tatlıları da söyleşiye gelen konuklarına ikram etti. Hatay Yazarlar Şairler Derneği İskenderun Temsilcisi Eşref Azğın Türkeri'nin de katıldığı söyleşide AKSİMDER Başkanı Mazman, şair Selçuk Akkoyunlu'ya teşekkür plaketi verdi.


Hurdacıları 'meclis komisyonu' araştıracak

İTSO 'meclis neden kapalı' sorusunu yanıtladı: Kapatmanın temeli iç yönerge

Prefabrik evler boşaltılmak mı isteniyor?

"Deprem bölgesinde pozitif ayrımcılık ne oldu?"

Çirkin: Başka derdimiz yokmuş gibi anayasa tartışacağız

Mengüç, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı

Mullaoğlu'ndan "ÇED gerekli değil" kararına soru önergesi

Özçelik İş'ten Yolbulan'da grev kararı

Karbondioksit ölçümlü sigara karşıtı kampanya

Mengüç, CHP'li kadınların başkanı

Payas'ta iki katlı binada patlama

MCG Tower duruşmasına sanıklar zorla getirilecek

Bakanlık: Karara itiraz edildi

"Sesimi duyun istiyorum!"

Sorunlar, 7,5 metrelik ruloda

  • BIST 100

    10471,32%0,76
  • DOLAR

    32,75% 1,53
  • EURO

    35,02% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2458,98% 2,86
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,75