Samandağ ipek baharına hazırlanıyor

Samandağ Belediyesi ve Samandağ Kadın Dayanışma Derneği işbirliğiyle geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen Ulusal İpek Baharı Festivali´nin ikincisi 4-6 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

GÜNCEL 19.04.2018 13:24:21 0
Samandağ ipek baharına hazırlanıyor

Antakya/SES 

 Bölgenin önemli bir kültürel değeri olan ‘İpek Baharı´ndan esinlenerek düzenlenen festival, moda, sanat ve iş dünyasını bir araya getirecek.
İpek üretiminde ve ticaretinde uzun bir tarihi geçmişi olan Samandağ´ın kültürel geleneği günümüze taşıdığı ve medeniyetler tarihinde özel bir önemi olan, ticaret yollarına adını veren ipeğin ticari değerinin ötesinde anlam taşıdığı kaydedilen yazılı açıklamada, ipekböceği yetiştiriciliği kadar ipeğin elde edilmesi, eğrilmesi ve dokunmasının da kendine özgü incelikleri olan bir meslek dalı olduğu hatırlatıldı, ipeğin elde edilmesi, işlenmesi ve pazara sunulmasında kadınlar tarih boyunca etkili rollerine dikkat çekildi. Açıklamada, “Samandağ Kadın Dayanışma Derneği işbirliği ile yürütülen İpek Baharı Festivali, ipekle birlikte Samandağ´ın tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini ülke genelinde tanıtmayı amaçlıyor. Festival programı kapsamında atölye, sergi ve konser gibi pek çok etkinliğin düzenlenmesi planlanıyor. Festivalin başta moda ve tekstil dünyasının seçkin isimleri olmak üzere iş ve sanat çevrelerini bir araya getirmesi hedefleniyor” denildi.

Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

  • BIST 100

    9404,43%0,26
  • DOLAR

    38,00% 0,09
  • EURO

    41,66% 0,65
  • GRAM ALTIN

    3660,18% 0,53
  • Ç. ALTIN

    6048,57% 0,00