Samandağ Belediyesi tarafından bu yıl düzenlenen 4. Geleneksel Kitap Fuarı, açıldı. Hz. Hızır Parkı’nda açılan Samandağ Belediyesi 4. Geleneksel Kitap Fuarı, yazarlar, Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları, temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldığı törenle açıldı. Fuar, 20-29 Eylül tarihleri arasında açık bulunacak. Kitap fuarında imza ve söyleşi etkinlikleri düzenlenecek.
Fuarda şair Mustafa Temel, yazar- şair Ali Lidar, okurları ile buluşacak ve kitaplarını imzalarken, Nilüfer Açıkalın ve Haluk Çetin şiir, öykü ve müzik dinletisi sundu ve kitaplarını ida mzaladı. Nihat Çay ise müzik dinletisi ve söyleşi yaptı. Bugün (25 Eylül Çarşamba) Barış Çimli türkü ve şiir dinletisi gerçekleştirirken, 27 Eylül Cuma günü de saat 18.00’de Barış Terkoğlu ve Timur Soykan söyleşisi yapılacak. 28 Eylül Cumartesi günü saat 14.00-16.00 arasında Yaşar Bayraktar'ın imza etkinliği, saat 16.00-18.00 arasında Nebih Nafiler, Ruhan Odabaşı ve Tugay Kaçan şiir dinletisi ve söyleşisi, saat 18.00’de ise Ahmet Şık ve Bahadır Özgür'ün söyleşileri olacak.
Fuarda her gün panel olacak
Yöre halkını kitap fuarına ve etkinliklere katılmaya davet eden Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay, "Samandağ Belediyesi 4. Geleneksel Kitap Fuarının açılışını gerçekleştirdik. Kitap fuarı, 10 gün boyunca Hz. Hızır türbesinin karşısındaki Haz. Hızır Parkı’nda açık olacak. Kitap fuarında birçok kitapevi ve çok güzel kitaplar var. Samandağ halkını fuara bekliyoruz. Onun dışında Türkiye’nin önemli yazar, gazeteci ve şairlerinden oluşan 20 kişilik bir panelist ekibimiz var. Her gün panellerimiz olacak. Samandağ halkını, gençler ve bütün kitapseverleri 20-29 Eylül tarihleri arasında düzenleyeceğimiz 4. Geleneksel Kitap fuarını ziyaret etmeye davet ediyorum" dedi.
“Bırakılacak en büyük miras, okuma alışkanlığı”
Kitap Fuarının açılışında konuşan Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Eryılmaz da "İnsanın tarihi yolculuğuna göz attığımızda yolu bilginin aydınlattığını, bilginin insanı ileriye taşıdığını görüyoruz. Yazının icadı ile birlikte taşlara, toprak tabletlere, papirüs kağıtlarına, ceylan derilerine nakşedilen semboller, harflerle birikmeye başlayan ve insanın geçmişine ve geleceğine ışık tutan bilgi, kağıdın ve matbaanın icadı ile birlikte insanların başucunda kitap olarak yer almaya ve dünyaya hızlı bir şekilde yayılmaya başladı. Biliyoruz ki, bilgi birikimimizin taşıyıcısı kitaplar, aynı zamanda insanın hayal dünyasının dışavurumunun da aracıdır. Aynı zamanda romanlar, hikayeler, şiirler, denemeler insan duygusallığının bilinç altının gün yüzüne çıkmış halidir. Aynı zamanda kitaplar hem sırdaşımız, hem dostumuz hem bilgi kaynağımızdır. Bu nedenle vazgeçilmez bir değer olarak hayatımızda varlar. Çocuklarımıza bırakabileceğimiz en büyük miras, onlara okuma alışkanlığı kazandırmaktır. Biliyoruz ki bilginin olduğu yerde aydınlık vardır, bilginin olduğu yerde sevgi vardır, kardeşlik vardır, dostluk vardır" diye konuştu.