Samandağ 4. Kitap Fuarı açıldı

Samandağ 4. Kitap Fuarı açıldı

İskenderun/SES

Samandağ Belediyesi tarafından bu yıl düzenlenen 4. Geleneksel Kitap Fuarı, açıldı. Hz. Hızır Parkı’nda açılan Samandağ Belediyesi 4. Geleneksel Kitap Fuarı, yazarlar, Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları, temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldığı törenle açıldı. Fuar,  20-29 Eylül tarihleri arasında açık bulunacak. Kitap fuarında imza ve söyleşi etkinlikleri düzenlenecek. 
Fuarda şair Mustafa Temel, yazar- şair Ali Lidar, okurları ile buluşacak ve kitaplarını imzalarken, Nilüfer Açıkalın ve Haluk Çetin şiir, öykü ve müzik dinletisi sundu ve kitaplarını ida mzaladı. Nihat Çay ise müzik dinletisi ve söyleşi yaptı. Bugün (25 Eylül Çarşamba) Barış Çimli türkü ve şiir dinletisi gerçekleştirirken, 27 Eylül Cuma günü de saat 18.00’de Barış Terkoğlu ve Timur Soykan söyleşisi yapılacak. 28 Eylül Cumartesi günü saat 14.00-16.00 arasında Yaşar Bayraktar'ın imza etkinliği, saat 16.00-18.00 arasında Nebih Nafiler, Ruhan Odabaşı ve Tugay Kaçan şiir dinletisi ve söyleşisi, saat 18.00’de ise Ahmet Şık ve Bahadır Özgür'ün söyleşileri olacak.

Fuarda her gün panel olacak

Yöre halkını kitap fuarına ve etkinliklere katılmaya davet eden Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay, "Samandağ Belediyesi 4. Geleneksel Kitap Fuarının açılışını gerçekleştirdik. Kitap fuarı, 10 gün boyunca Hz. Hızır türbesinin karşısındaki Haz. Hızır Parkı’nda açık olacak. Kitap fuarında birçok kitapevi ve çok güzel kitaplar var. Samandağ halkını fuara bekliyoruz. Onun dışında Türkiye’nin önemli yazar, gazeteci ve şairlerinden oluşan 20 kişilik bir panelist ekibimiz var. Her gün panellerimiz olacak. Samandağ halkını, gençler ve bütün kitapseverleri 20-29 Eylül tarihleri arasında düzenleyeceğimiz 4. Geleneksel Kitap fuarını ziyaret etmeye davet ediyorum" dedi.

“Bırakılacak en büyük miras, okuma alışkanlığı”

Kitap Fuarının açılışında konuşan Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Eryılmaz da "İnsanın tarihi yolculuğuna göz attığımızda yolu bilginin aydınlattığını, bilginin insanı ileriye taşıdığını görüyoruz. Yazının icadı ile birlikte taşlara, toprak tabletlere, papirüs kağıtlarına, ceylan derilerine nakşedilen semboller, harflerle birikmeye başlayan ve insanın geçmişine ve geleceğine ışık tutan bilgi, kağıdın ve matbaanın icadı ile birlikte insanların başucunda kitap olarak yer almaya ve dünyaya hızlı bir şekilde yayılmaya başladı. Biliyoruz ki, bilgi birikimimizin taşıyıcısı kitaplar, aynı zamanda insanın hayal dünyasının dışavurumunun da aracıdır. Aynı zamanda romanlar, hikayeler, şiirler, denemeler insan duygusallığının bilinç altının gün yüzüne çıkmış halidir. Aynı zamanda kitaplar hem sırdaşımız, hem dostumuz hem bilgi kaynağımızdır. Bu nedenle vazgeçilmez bir değer olarak hayatımızda varlar. Çocuklarımıza bırakabileceğimiz en büyük miras, onlara okuma alışkanlığı kazandırmaktır. Biliyoruz ki bilginin olduğu yerde aydınlık vardır, bilginin olduğu yerde sevgi vardır, kardeşlik vardır, dostluk vardır" diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: Samandağ . Kitap Fuarı açıldı

İSTE’de rektörlük başvurusu başladı

Tartışmanın nedeni '240 konut'

Kızılay'dan kıyafet yardımı

MKÜ'de 'yüz yüze eğitim' sınırlı

Villalara 'yıkım ilanı'

Taksilere 'yönetim merkezi' uygulaması

"Eğitim, sağlık ve temel ihtiyaçlarda" işbirliği

Araçta 336 tarihi eser

Dörtyol'da 'tefecilik' operasyonu

Ulucami, HBB ile Bursa arasında 'bekliyor'

Okul temizliğine 480 görevli

"Vali" Demiryürek, törenle uğurlandı

Befesa'da anlaşma sağlandı

Yağışlar olumsuz etkiledi

"Çocuk cinayetleri politiktir"

Yılın ahisi; fanusçu Mustafa Gürler

Demiryürek, ziyaretlerle veda etti

CHP'li gençler ‘saldırı açıklaması’

AKP, 15 ilçede delege seçimlerini yaptı

AKP, Samandağ ilçe binasını törenle açtı

Samandağ 4. Kitap Fuarı açıldı

'Kardeş belediyelerden', fizik tedavi merkezi

MKÜ'de 4 akademisyen 'listede'

"İlk bavulum, ilk biletim" projesi başladı

İskenderun'da 4 hurdacı kapatıldı

Deniz suyu 12 noktada 'iyi'

Kadın girişimcilere KOSGEB destekleri bilgilendirmesi

Otogarlara HBB'den tadilat

19 Eylül, gazilerin şeref günü

Şelaleye zarar veren taş ocağı 'durduruldu'

Yükleniyor

  • BIST 100

    9002,34%0,52
  • DOLAR

    34,14% -0,04
  • EURO

    37,05% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2954,48% 0,61
  • Ç. ALTIN

    4907,79% 0,16