Samandağ´da girişimcilik kursu

Samandağ´da girişimcilik kursu

Samandağ Belediyesi ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen uygulamalı girişimcilik kursu başladı. Dört gün sürecek kurs, girişimcilik eğitmeni Tansel Öter tarafından veriliyor.

Samandağ/SES

Uygulamalı girişimcilik eğitiminde, girişimcilik, girişimcinin özellikleri, iş fikri geliştirme süreci, yapılabilirlik (fizibilite), pazar araştırması, pazarlama planı geliştirme, üretim planı geliştirme, yönetim planı geliştirme, finansal plan geliştirme ve iş planı hazırlama konularında bilgi verileceği açıklandı.
Kursiyerleri ziyaret eden ve başarı dileğinde bulunan Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, günümüzde işsizliğin en büyük sorunlardan birisi olduğunu ifade etti. Nehir, 'Bu eğitim, kendi ayaklarınız üzerinde durabilmeniz, kendi işletmenizi kurabilmeniz açısından bir avantaj sağlamaktadır. Özgün iş fikirlerini hayata geçirmeniz değerlidir. Biz de elimizden geldiğince bu eğitimler ile sizleri destekliyoruz. Bu sertifikalarla birlikte iş kurduğunuz takdirde KOSGEB desteklerinden faydalanabiliyorsunuz. Bu çalışmalar sonucunda ilçede Türkiye ortalamasının çok üstünde istihdam yarattığımızı gördük. Eğitimler sonucunda KOSGEB desteklerinden yararlanma oranı Türkiye´de ortalaması yüzde 4-5 civarında, ancak bu oran Samandağ´da yüzde 20´lerde gerçekleşiyor. Samandağ´da sertifika alan her 10 kişiden ikisi iş kuruyor. Bu önemli bir oran' dedi.
Girişimcilik eğitmeni Öter de şu değerlendirmeyi yaptı: 'Samandağ Belediyesi bugüne kadar 30´dan fazla eğitime öncülük etti. Türkiye ortalamasında ortalama yüzde 3-4´lerde olan girişimcilik sertifikasından yararlanma oranı, Samandağ´da yüzde 20´lerde. Bu büyük bir başarı. Eğitimler dört gün sürdükten sonra düzenli olarak eğitime gelenler ve kursa katılanlar iş kurma sürecinde KOSGEB´in yeni girişimci desteğinden yararlanabiliyor. Yeni Girişimci desteğinden yararlanmanın koşulları var. 50 bin liraya kadar hibe, 100 bin liraya kadar faizsiz kredi imkanı var. Bu hibelerden yararlanabilmek için belli adımlarımız vardı. Bu adımları altı adımda ve şöyle sıralayabiliriz: Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılma; işletmeyi açmak; açtığımız İşletmeyi KOSGEB´in veri tabanına kayıt etmek; veri tabanına işletme için iş planı yüklemek; harcama kalemlerini sıralamak, iş planımızı, faturalarımızı yüklemek. Bu yüklemeleri yaptıktan sonra işlemi sistemden onaylıyoruz. Sonraki aşamada KOSGEB uzmanları tarafından iş planı değerlendiriliyor. Bu değerlendirmeden sonra iki defa red hakkı var.'



Anahtar Kelimeler: Tansel Öter

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20