Sanat galerisine "satışı mağazası" teklifi

İskenderun’un tek sanat galerisinin satış mağazası olarak tahsisi Belediye meclisinin gündemde.

İSKENDERUN 2.12.2022 12:24:00
Sanat galerisine

İskenderun Belediye Meclisi, kentin tek sergi salonu olarak kullanılan Belediye Sanat Galerisi'nin tutuklu ve hükümlülerin iş yurtlarında ürettiği ürünlerin satışı için mağaza olarak kullanılması amacıyla İskenderun M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Müdürlüğü'ne tahsis edilmesini gündemine aldı.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı başkanlığında toplanan Belediye Meclisi'nin dün yapılan oturumunda, kentin tek sergi salonu olarak kullanılan Belediye Sanat Galerisi'nin tutuklu ve hükümlülerin iş yurtlarında ürettiği ürünlerin satışı için mağaza olarak kullanılması amacıyla İskenderun M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Müdürlüğü'ne tahsis edilmesi ile ilgili teklifi, plan ve bütçe komisyonuna havale etti. 

Belediye Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nden gelen ve gündemin 6. maddesi olarak görüşülen teklif, mülkiyeti belediyeye ait Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün de içerisinde yer aldığı Sanat Galerisi olarak kullanılan binanın, 31 Mart 2024 tarihine kadar iş yurtlarında üretilen ürünlerin satışı için mağaza olarak kullanılması maksadıyla İskenderun M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Müdürlüğü'ne bedelsiz olarak tahsis edilmesi ve protokol için belediye başkanına imza yetkisini içeriyor.

Boğusoğlu: Sanat galerisinden vazgeçilmemeli

İskenderun Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Mecit Boğusoğlu, sanat galerisinin bulunduğu binada Belediye Kültür Müdürlüğü'nün de olduğunu anımsattı ve tahsis süresinin çok uzun olduğunu söyledi. Boğusoğlu, "Orası âtıl bir yer değil, kullanılan yer. Binadaki sanat galerisi ve Kültür Müdürlüğü ne olacak? Tahsis birkaç ay için değil, bir buçuk yıl süreyle isteniyor. Sanat galerisinden çok çabuk vazgeçmemek lazım" dedi.

Belediye Meclisi, Belediye yönetiminin teklifini görüşüp karar vermesi ve rapor hazırlaması için Meclis Plan Bütçe Komisyonu'na gönderdi. Meclis, kararını komisyon raporunun görüşüleceği Ocak 2023'te verecek.

İskenderun Belediye Meclisi'nin teklifi kabul etmesi halinde kentin tek sanat galerisi kapanıp yerine ürün satış mağazası açılacak.

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    16050,09%-1,29
  • DOLAR

    44,33% 0,02
  • EURO

    51,51% 0,09
  • GRAM ALTIN

    6479,99% 1,64
  • Ç. ALTIN

    10740,95% 0,00