Sanayicilere standart semineri

Sanayicilere standart semineri

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Teknoloji Transfer Ofisi (İSTE-TTO) tarafından bölge sanayi kuruluşlarına yönelik IATF 16949:2016 standardına geçiş semineri düzenlendi.

 

ISO/TS 16949 standardında getirilen değişiklikler ve bu değişiklikler için yapılması gerekenlerin anlatıldığı seminer, İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu´nda gerçekleştirildi. Başta otomotiv sektörü olmak üzere endüstriyel üretim kalitesi için aranan uluslararası geçerlilikteki IATF 16949:2016 Standardına Geçiş Semineri´ne, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, IATF 16949 Baş Denetçisi Emre Seçer, iş dünyası ve sektör temsilcileri ile akademisyenler katıldı. Seminerin açılışında konuşan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İSTE´nin ortaya koyduğu Teknoversite vizyonu ile Sanayi 4.0´a adanmış bir üniversite ekosistemi oluşturmaya çalıştığını söyledi. Dereli, bu ekosistem içerisinde Teknoloji Transfer Ofisi ve üniversite - sanayi işbirliği ile eğitim ve seminerlerin önemine dikkat çekti.
Dilek: Seminerlerimiz sürecek
İskenderun Teknik Üniversitesi - Teknoloji Transfer Ofisi (İSTE-TTO) Koordinatörü Seçkin Dilek de konuşmasında; İSTE-TTO olarak üstlendikleri misyon, arayüz olarak yaptıkları çalışmalar ve düzenledikleri eğitimlerle ilgili olarak katılımcılara bilgi verdi, sanayi kuruluşlarına yönelik eğitim ve seminer faaliyetlerine devam edeceklerini belirtti. Seçer´den iki önemli tarih Seminer, daha sonra IATF 16949 Baş Denetçisi Emre Seçer´in, ISO/TS 16949 standardı üzerine getirilen değişiklikler ile IATF 16949:2016 standardına geçişte önem oluşturan bir sunum yaptı. Örneklerlea zenginleştirdiği sunumunda, Emre Seçer; “2009 yılında yayınlanan ISO/TS 16949 standardı 1 Ekim 2016 tarihinde revize edilmiştir. Özellikle belgeli kuruluşların bilmesinde fayda olan birkaç önemli tarih var. Bunlardan bir tanesi şudur ki, geçiş stratejisi dokümanına göre 1 Ekim 2017 tarihi itibariyle yapılacak olan tüm denetimler IATF 16949:2016, yani yeni revizyon standardına göre yapılacaktır. İkinci önemli tarih ise 14 Eylül 2018´dir. Bu tarihten itibaren ise hiçbir ISO/TS 16949 belgesi geçerli olmayacaktır. Dolayısıyla bu sene ve gelecek sene, belgeli kuruluşların tamamının yeni revizyona göre; bir denetim almış uygunsuzlukları varsa onları kapatmış ve yeni standarda göre belgelerini almış olmaları gerekiyor” uyarısında bulundu.



Anahtar Kelimeler: Sanayicilere standart semineri

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00