Sanayicilere standart semineri

Sanayicilere standart semineri

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Teknoloji Transfer Ofisi (İSTE-TTO) tarafından bölge sanayi kuruluşlarına yönelik IATF 16949:2016 standardına geçiş semineri düzenlendi.

 

ISO/TS 16949 standardında getirilen değişiklikler ve bu değişiklikler için yapılması gerekenlerin anlatıldığı seminer, İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu´nda gerçekleştirildi. Başta otomotiv sektörü olmak üzere endüstriyel üretim kalitesi için aranan uluslararası geçerlilikteki IATF 16949:2016 Standardına Geçiş Semineri´ne, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, IATF 16949 Baş Denetçisi Emre Seçer, iş dünyası ve sektör temsilcileri ile akademisyenler katıldı. Seminerin açılışında konuşan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İSTE´nin ortaya koyduğu Teknoversite vizyonu ile Sanayi 4.0´a adanmış bir üniversite ekosistemi oluşturmaya çalıştığını söyledi. Dereli, bu ekosistem içerisinde Teknoloji Transfer Ofisi ve üniversite - sanayi işbirliği ile eğitim ve seminerlerin önemine dikkat çekti.
Dilek: Seminerlerimiz sürecek
İskenderun Teknik Üniversitesi - Teknoloji Transfer Ofisi (İSTE-TTO) Koordinatörü Seçkin Dilek de konuşmasında; İSTE-TTO olarak üstlendikleri misyon, arayüz olarak yaptıkları çalışmalar ve düzenledikleri eğitimlerle ilgili olarak katılımcılara bilgi verdi, sanayi kuruluşlarına yönelik eğitim ve seminer faaliyetlerine devam edeceklerini belirtti. Seçer´den iki önemli tarih Seminer, daha sonra IATF 16949 Baş Denetçisi Emre Seçer´in, ISO/TS 16949 standardı üzerine getirilen değişiklikler ile IATF 16949:2016 standardına geçişte önem oluşturan bir sunum yaptı. Örneklerlea zenginleştirdiği sunumunda, Emre Seçer; “2009 yılında yayınlanan ISO/TS 16949 standardı 1 Ekim 2016 tarihinde revize edilmiştir. Özellikle belgeli kuruluşların bilmesinde fayda olan birkaç önemli tarih var. Bunlardan bir tanesi şudur ki, geçiş stratejisi dokümanına göre 1 Ekim 2017 tarihi itibariyle yapılacak olan tüm denetimler IATF 16949:2016, yani yeni revizyon standardına göre yapılacaktır. İkinci önemli tarih ise 14 Eylül 2018´dir. Bu tarihten itibaren ise hiçbir ISO/TS 16949 belgesi geçerli olmayacaktır. Dolayısıyla bu sene ve gelecek sene, belgeli kuruluşların tamamının yeni revizyona göre; bir denetim almış uygunsuzlukları varsa onları kapatmış ve yeni standarda göre belgelerini almış olmaları gerekiyor” uyarısında bulundu.



Anahtar Kelimeler: Sanayicilere standart semineri

Mahkeme 'keşif istedi'

Hatay'ın yeniden yapılanması masaya yatırıldı

Bakanlıkta Suriye'deki Aleviler görüşüldü

Antakya'da kuş gribi

Ekmek 12,5 lira

MCG Tower davası 25 Haziran'a ertelendi

Meclis, 'fahri hemşerilik' vermedi

Bakanlar 6 Şubat anmasındaydı

Mehmet Tekin anıldı

Psikososyal destek merkezi Karaağaç'ta açıldı

SHD: Önlenebilir her ölüm sosyal cinayettir

Özel'le vali polemiği

Özel, 'sandık' istedi

Hatayspor, kaptan Erce'yle yolunu ayırdı

Yıkılan hastanede ölen 91 kişi anıldı

Sağlık çalışanları anıldı

Asi Nehri'ne karanfil bırakıldı

"Depremde acıların üssü Hatay oldu"

Ağıt ve türkülerle anıldılar

İskenderun'da anma Atatürk Anıtı'nda

Acının 2. yılında...

"Depremde hasar nedenleri" konferansı

İHD'den deprem hak ihlalleri raporu

Vali Masatlı; “2 yılda imkansız işler başardık”

Milletvekili Yayman: Depremin merkezi Hatay oldu

Babacan: Hatay’da bir dokunuyorsunuz bin ah işitiyorsunuz

Hatay en ağır yıkımı yaşadı

Yayladağı kapısı ticarete açılabilecek

Konteyner çarşı taşınacak

Hayalleri kitapla büyütecekler

Yükleniyor

  • BIST 100

    9381,32%-1,09
  • DOLAR

    38,01% 0,27
  • EURO

    41,89% -0,34
  • GRAM ALTIN

    3769,10% -0,72
  • Ç. ALTIN

    6179,57% 0,26