´Savaş sanatı´ sporunda seviye sınavı

Türkiye Ju Jitsu Federasyonu Başkanlığının seviye belirleme, diploma denklik ve terfi semineri 18-20 Mart tarihlerinde Antakya´da yapıldı.

HATAY 25.03.2022 15:41:48 0
´Savaş sanatı´ sporunda seviye sınavı

Türkiye Ju Jitsu Federasyonu Başkanı Hulusi Elmas yönetimi ile Hatay Ju_Jitsu İl Temsilcisi İbrahim Nur´un da katıldığı seminere geniş katılım olduğu belirtildi. MKÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Hallaçeli´nin de katıldığı seminerde gençlere Ju_Jitsu savaş sanatının teknik, mücadele yönü ile antrenörlük ve hakem eğitimi konuları anlatıldı.

Japonya kökenli bir Uzak Doğu savaş sanatı olan Ju Jitsu (Yawara), eski bir Japon dövüş sanatı olarak biliniyor. Ju Jitsunun, güç kazanmanın yanında, spor ve savunma amaçlı bir spor olduğu ifade edildi. Japonya´dan dünyaya yayılan bu sporun, şiddeti önleme ve modern öz savunma olarak geliştiği, günümüzde birçok polis, özel güvenlik birimleri ve askeri birlikler Ju-Jitsu öğrenip, uyguladığı belirtildi. Ju_Jitsunun, gücü güçle etkisiz hale getirmediği, rasyonel olarak bir saldırıyı absorbe etmeyi ve bu enerjiyi rakibin kendi zararına dönüştürmeyi amaçladığı belirtilen MKÜ´den yapılan açıklamada, 'Şiddete karşı esnek bir tepki ile savunmak için tasarlanmıştır. Samurayların savaşlarda silahsız kaldıklarında kullandıkları tekniklerle ortaya çıkmıştır. Rakibin saldırısından faydalanarak vuruş kırış fırlatma boğma ve kilitleme tekniklerinden oluşmaktadır. Uzun ve çok tekrara dayanan bir sistemi vardır. Genel amaç güç kullanmadan uygulanan tekniklerle rakibi etkisiz hale getirmek olduğundan güç gerektirmeyen bir sanattır. Judo, Aikido, Hapkido gibi savunma sanatları juijutsu tekniklerinden yola çıkılarak üretilmiştir' ifadesine yer verildi.

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

  • BIST 100

    16761,58%0,39
  • DOLAR

    43,95% 0,16
  • EURO

    51,70% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7326,28% -0,07
  • Ç. ALTIN

    11819,10% 0,00