Savaş: Spor siyasetten farklıdır

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, TFF Spor Toto 1. Liginde şampiyonluğun en büyük adayı olarak gösterilen Hatayspor´la ilgili değerlendirmede bulundu.

SPOR 23.01.2020 10:21:46 0
Savaş: Spor siyasetten farklıdır

Antakya/SES

 Savaş, 'Takımın büyük bir borcu yok. Futbolcu ödemelerinde iki ay geriden gidiyoruz, ancak sporcuların prim alacakları yok. Şampiyonluğa giden takıma sponsor bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. Muhalefet partisi belediye başkanı olmam bu durumda etkili oluyor. Spor siyasetten farklıdır. Ben hiçbir zaman spor üzerinden siyaset yapmadım. Hatayspor herkesin takımıdır' diye konuştu.
HBB´den yapılan açıklamaya göre, Savaş, Hatayspor eski teknik direktörü İlhan Palut´un takımdan ayrılışıyla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı: 'İlhan hoca sezon başında takımı iyi hazırlayamadı. Birçok oyuncu ruhen ve bedenen iyi durumda değildi. Sezona kötü başladık. Hocamıza Barbosa ve Ouali´yi hazır tut dedik ancak yapmadı. Akhisar mağlubiyeti sonrası formsuz futbolcuların olduğunu kulüp yöneticilerine ilettim. Hoca ile konuşun dedim. Sonra Siirt´e kupada elendik. Eskişehir´i zar zor yendik. Baktık ki hocamızın gözü üst ligde biz de başarıya aç bir hoca ile yolumuza devam etmek istedik. İlhan hocadan her zaman takımdaki tüm oyuncuların hazır olmasını istedik. Caner´in, Sadi´nin ve diğer oyuncuların da hazır olmasını istedik. İlhan hocayı takımın başına ben getirdim. Şu anda Göztepe´de başarılı ve biz onun başarısıyla mutlu oluyoruz.'

Stada isim tartışması
Esas olanın Hatayspor olduğunu belirten Savaş, isimlerin takımın ve kulübün önüne geçmesinin doğru olmadığını anlattığı değerlendirmesinde, Bayram Toysal´ı başarılı bulduğunu belirtti ve “Hocamız geldi ve liderliği ele aldık. Şu anda da 6 puan farkla lideriz” dedi. Hatayspor´un mali tablosu hakkında konuşan ve kulübün borcu bulunmadığını belirten Savaş, “Takımımızın büyük bir borcu yok. Futbolcu ödemelerinde iki ay geriden gidiyoruz ancak çocukların prim alacakları yok. Şampiyonluğa giden takıma sponsor bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. Muhalefet partisi belediye başkanı olmam bu durumda etkili oluyor. Spor siyasetten farklıdır. Ben hiçbir zaman spor üzerinden siyaset yapmadım. Hatayspor herkesin takımı. Bordo-beyaz renklere ve şehre gönül veren herkesi Hatayspor´a destek olmaya davet ediyoruz. Hatayspor, sağ bek ve forvet mevkilerine nokta transferler yaptı. Çekya´nın en önemli takımlarından Banik Ostrava´nın forvetini, Dame Diop´u aldık. Lisansı yetişmediği için ilk maçta oynayamadı fakat bu maça yetişir. Bulgaristan milli takımının sağ bekini Popov´u renklerimize bağladık. Malatyaspor´dan Buğra´yı kadromuza dâhil ettik. Hepsi kıymetli futbolcular. Altınordu maçı kimseyi yanıltmasın. Çok iyi bir takımla deplasmanda oynadık. Ve iki kez geriye düşmemize rağmen zor bir deplasmandan 1 puanla ayrıldık. Şampiyon olmak istiyorsak evimizdeki tüm maçları kazanmalıyız ve ligin ilk 8 sırasındaki takımlarla evimizde oynayacağız' diye konuştu. Hatayspor´un çok sayıda taraftar grubu olduğunu da belirten Savaş, 'Bu taraftar gruplarının bir araya gelerek konfederasyon olmaları gereklidir. Taraftar grupları birleşmeli. Taraftarlarımız tek vücut halinde hareket etmeli. Şehrin dört bir yanını bordo-beyaz bayraklarla donatmalı. Ayrılığın azabından birlikteliğin rahmetine kavuşmalılar' dedi. Savaş, eski milli futbolcu Gökhan Zan´ın kendisine sportif danışmanlık yaptığını ve Hatayspor´un gelecek sezon yapılanması için mesai harcadığını da söyledi. HBB Başkanı Savaş, yapımı tamamlanmak üzere olan yeni stadyumun isim tartışmaları üzerine de düşüncelerini şu sözlerle aktardı: 'Yeni stada ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ismi verilmeli. Şayet Atatürk´ün ismi stadyuma verilemezse biz Altınçay´daki spor kompleksine Ata´mızın ismini veririz.'
İskenderun, Altınözü, Defne ve Kırıkhan´da yapılacak spor alanları ile ilgili projelerinin hazır olduğunu belirten Savaş, “Antakya´daki spor kompleksini Antakya belediye başkanlığı dönemimde yaptım. Diğer ilçelerimiz asla üvey evlat değil. Onlar için de projelerimiz hazır. Ama öncelikli olarak EXPO´yu yapacağız. İlçe belediyelerinin alanları varsa bize devretsinler biz oraya spor alanları yaparız. Arsuz Belediyesi bize alan verdi o alanda tenis kortları yapacağız. Orada uluslararası şampiyonaya ev sahipliği yapacağız' diye konuştu.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10063,71%-0,19
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,73% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2406,93% -1,14
  • Ç. ALTIN

    3882,72% -0,72