Conrad Adeneuer Stiftung Derneği delegasyonu, Hatay´da göçlerin ortaya çıkarttığı sosyal ve ekonomik etkileri inceledi.
Aralarında göç uzmanlarının da yeraldığı Conrad Adeneuer Stiftung Derneği heyeti, Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş´ı ziyaret etti. Başkan Savaş, göçler ve beraberinde gelen sorunların gelecekte artarak devam edeceğini belirtti.
Ziyarete ilişkin HBB´den yapılan yazılı bilgilendirmede Başkan Savaş´ın şu ifadelerine yer verildi: “Göçmenlere yaptıkları yardımlardan dolayı Avrupa devletlerine teşekkür ediyoruz. Ancak göçler ve beraberinde gelen sorunlar ne yazık ki gelecekte de artarak devam edecek. Suriye´de şu anda başta Çin, Rusya, Amerika ve İran olmak üzere birçok ülke egemen olmak istiyor. Suriye´nin kuzeyinde yani bizim ülke sınırımızda dünyadaki tüm terörist grupların üyeleri yaşıyor. Ve bu gruplar kim onlara menfaat sağlarsa onların lehine silah kullanıyor.”
Suriye´de yaşananlardan tüm dünya etkilenecek
Başkan Savaş, Hatay´da resmi rakamlara göre 500 binin üzerinde resmi olmayan kaynaklara göre ise 900 bin ile 1 milyon sığınmacı yaşadığını belirterek, “Bizler bu insanlara ne kadar imkân sağlarsak sağlayalım bu insanların çocukları iyi bir eğitim alamıyor. O topraklarda ufak menfaatler için insan öldürenler tüm insanlığı öldürüyor. Ve bu durumdan yalnızca şehrimiz ve ülkemiz değil çok yakında tüm dünya etkilenecek“ dedi.
9538,67%-1,34
38,84% 0,09
43,77% 0,14
4097,28% 1,69
6626,03% 0,37