Sayısı 12 bini geçti

Hatay, koronada en çok artan 8. il

SAĞLIK 22.02.2022 16:28:53
Sayısı 12 bini geçti


Akın Bodur/İskenderun

Koronavirüs (Covid-19) hastalığında yayılma ve hastalıkta oransal artış sürüyor. Hatay ve yöresindeki koronavirüs artışı bir önceki haftaya göre yüzde yüzün üzerinde arttı; hastalık yayıldıkça can kaybı da artıyor. Kilis´ten ambulans uçakla tedavi için Ankara´ya götürülen İskenderun eski Kaymakamı ve Kilis Valisi Recep Soytürk, koronayı atlattı ve taburcu edildi. İYİ Parti Hatay İl başkan Yardımcısı ve Anadolu Basın Birliği Hatay Şube Başkanı Ahmet Cerrah Cerrahoğlu da koronaya yakalandı. Cerraholu, sosyal iletişim sitesinden yaptığı paylaşımda, 'Yaptırdığım testte pozitif çıkan sonuç sebebiyle, bir hafta milletimle buluşmaya ara vermek mecburiyetindeyim. Sağlık durumum gayet İYİ olup yazıhanemde istirahattayım... Milletimle tekrar bir arada olmayı iple çekiyorum. Kaldığımız yerden devam edeceğiz. Tasa yok. Kaygı yok' ifadesine yer verdi.

Hatay, koronanın en çok arttığı iller arasında

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre her 100 bin kişide görülen haftalık korona vaka sayılarında da artışın görüldüğünü, hastalıkta en çok artan iller arasında Hatay´ın bulunduğunu açıkladı. Buna göre, 22-25 Ocak 2022 tarihleri arasında Hatay´da vaka oranı 230,03 olarak açıklanırken, 5-11 Şubat tarihleri arasında ise 768,65 oldu.
Haritaya göre, vaka yoğunluğu en az olan iller; 108,94 ile Van, 143,25 ile Şırnak ve 145,09 ile Antalya olurken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka yoğunluğu önceki haftaya göre en çok artan 10 il arasında Hatay´ı da sıraladı. Sıralamaya göre Hatay, vaka sayısı en çok artan 8. il. Sağlık Bakanı Koca, sosyal iletişim sitesinden yaptığı paylaşımında, '5,11 Şubat arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz; Amasya, Osmaniye, Karaman, Burdur, Adıyaman, Çorum, Kırşehir, Hatay, Kayseri, Samsun' ifadesine yer verdi.

Hatayda Koronalı sayısı 12 bini geçti

Bu durumda Hatay´da koronalı sayısının 12 binin üzerine çıktı ve 12.298 kişi oldu. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan haritaya göre, Hatay´ın yakınlarındaki kentlerdeki vaka sayıları ise her 100 bin kişide şöyle: Kilis´te 776,95; Gaziantep´te 380,81; Osmaniye´de 955,86; Adana´da 989,54; Mersin´de ise 856,09 oldu.
Sağlık Bakanı Koca, koronavirüs nedeniyle yoğun bakım servislerinde tedavi gören hastaların büyük çoğunluğunun 60 yaş ve üzerinde, aşısız ya da eksik aşılı kişilerden oluştuğunu belirtti.

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    15827,36%-0,29
  • DOLAR

    44,46% 0,28
  • EURO

    51,27% 0,04
  • GRAM ALTIN

    6337,76% 1,47
  • Ç. ALTIN

    10614,40% 0,00