Seçim haberciliği eğitimi için Ankara'da buluşulacak

#Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu ile dokuz8AKADEMİ'nin düzenlediği seçim haberciliği eğitimi Ankara’da gerçekleştirilecek.

GÜNCEL 29.01.2023 11:29:00 0
Seçim haberciliği eğitimi için Ankara

Yerel Medya ve Yurttaş Haberciler İçin Seçim Haberciliği Eğitim Programı, Yerel Medya ve Yurttaş Haberciler İçin Seçim Haberciliği Eğitimi, 31 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında 3 gün sürecek.

Yerel gazeteciler, yurttaş haberciler, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılacağı eğitimde medyanın dijital dönüşümü, sonuçları, seçim sürecine etkileri ve sunduğu olanaklar; dijital çağda haber kavramı, haberin dönüşümü ve hak odaklı yaklaşım; seçim sürecinde yerel medyanın rolü  ve deneyimler; seçimlerin anlık takibi için mobil odaklı video haberciliğe giriş; seçimlerde yalan haber, manipülasyon ve dezenformasyona karşı veri doğrulama; haber için sosyal medya ve sosyal medya araçları konuları ele alınacak.

Eğitim programına İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Trabzon, Artvin, Hakkari, Adana, Mersin, Afyon, Antalya, Dersim, Elazığ, Siirt, Konya, Sakarya, Muş, Iğdır, Tekirdağ, Denizli, Samsun, Hatay, Denizli’den gazeteciler ve yurttaş haberciler katılacak.

Prof. Dr. Erkan Saka, Sibel Hürtaş, Nejat Taştan, Gökhan Biçici, Mustafa Kara, Bekir Güneş, Sinem Saka, Nurcan Seven ve Ercan Yılmaz'ın vereceği eğitim programı kapsamında "#Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu Çalışmaları, Mevcut Durum, Olanaklar, İhtiyaçlar ve Planlar" başlıklı bir forum da düzenlenecek.

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

25 yıl sonrasının Arsuz'unu planladılar

Milletvekili Özel; “İskenderun Şehir Hastanesi ve TOKİ konutlarına ulaşım rahatlayacak”

Bakan Yumaklı: Soğutma çalışmalarına başlandı

Sivas katliamda yaşamını yitirenler, İskenderun'da anıldı

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’dan Hatay ve Kilis’te tarımsal inceleme

Kabotaj Bayramı kutlandı

CHP'li Servet Mullaoğlu: "Partimize yönelik saldırılar siyasi darbe girişimidir"

AKP'den genişletilmiş il danışma meclisi toplantısı

Renan Koen kültürel miras için seslendirdi

Şehit Pamir'e 'park yasağı'

  • BIST 100

    10551,34%0,80
  • DOLAR

    41,96% 0,00
  • EURO

    48,78% 0,12
  • GRAM ALTIN

    5493,29% -1,32
  • Ç. ALTIN

    9333,62% -3,82