“Seçime hazırız”

CHP´li Özcan, Bahçeli´nin erken seçim tarihini Hatay´dan cevapladı.MHP Genel Başkanı Bahçeli´nin seçim için verdiği 26 Ağustos 2018 tarihini yorumlayan CHP´nin sözcüsü Tezcan, hazır oldukları mesajını Antakya ve Samandağ´dan verdi

SİYASET 18.04.2018 11:24:18 0
“Seçime hazırız”

Antakya/SES

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında erken seçim için tarih verdi. Bahçeli, 'Türkiye´nin bu ağırlığın altında daha fazla kalması, 3 Kasım 2019´a kadar sabırla dayanması mümkün değildir. 26 Ağustos 2018 günü seçim yapılmalıdır' dedi. Bahçeli´nin erken seçim çağrısı olarak yorumlanan değerlendirmesi siyasi kulisleri hareketlendirirken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, erken seçime hazır olduklarını bildirdi. Tezcan, seçimlere gölge düşmemesi için de çağrıda bulundu: “Bunun için olağanüstü hali kaldıralım.”
İnceleme ve açılışlara katılmak üzere Hatay´a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, partisinin Hatay il Başkanlığı´nda düzenlediği basın toplantısında seçime hazır oldukları mesajını verdi. Tezcan, “Hodri meydan, biz CHP olarak her zaman seçime hazırız, hazır olduğumuzu da söyledik. Seçimle ilgili bugüne kadar konuşmalar devam ederken, daha önce kulislerde yorumlar yapılırken, bizim her zaman söylediğimiz şey şuydu: Biz CHP olarak iktidar olmaya talibiz, iktidar olmanın yolu seçim ve sandıktan geçer, hodri meydan” dedi.

Neden ‘hodri meydan´?
Samandağ İlçe Başkanlığının yeni binasının açılış töreninde de erken seçime hazırlıklı olduklarını bildiren Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, İl Başkanlığı´nda İl Başkanı Servet Mullaoğlu, Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu ve Serkan Topal´ın da katılımıyla düzenlenen basın toplantısında neden ‘hodri meydan´ dediklerini ise şöyle açıkladı: “Türkiye´nin bugün içinde bulunduğu tüm temel sorunların sebebi şu anda iktidardaki tek adam rejimidir. Tek adam koalisyonu Türkiye´yi çözümsüz bir noktaya sürüklemiştir. İşsizlik, yoksulluk, eğitimdeki çöküş, toplumsal çatışma, kutuplaşma, demokrasi ve özgürlüklerin yok olması, hukuk ve adaletin yok olması gibi temel meselelerimizin tamamının sorumlusu tek adam rejimidir. Tek adam rejiminden kurtulmanın yolu milletin işe el koymasıdır. O da sandıktan geçiyor, bu nedenle yönetemeyen hükümetin, iç ve dış siyasetteki başarısızlığın bedelini halkımız ödüyor. O zaman millet sandıkta tek adam rejimine gerekli dersi verecektir. Biz o yüzden buna hodri meydan diyoruz.”

“OHAL kaldırılmalı”
Seçime ve ‘milletin vereceği karara´ hazır olduklarını vurgulayan Tezcan, OHAL ortamında gerçekleşecek bir seçimin üzerine gölge düşebileceğini vurguladı, sorunları ‘üzerine gölge düşülmüş bir seçimle değil, OHAL´in ortadan kalktığı ortamda, adil bir seçimle´ çözme çağrısında bulundu.

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

  • BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20