Tarih: 31.01.2023 17:00

SEECO projesinin açılışı yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Antakya/SES
Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi'nin (SEECO) açılışı, Antakya'da törenle yapıldı. Hatay Valiliği Meclis Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki açılışa Hatay Valisi Rahmi Doğan, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Valisi  Erdinç Yılmaz da katıldı.
DOĞAKA Genel Sekreteri Oğuz Alibekirlioğlu, belediye başkanları ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de davet edildiği açılışta konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, projenin Avrupa Birliği desteğiyle, Kalkınma Ajansı Genel Müdürlüğü ve Dünya Bankası koordinatörlüğüyle yapıldığını söyledi. 2021 yılında başlayan projenin toplam bütçesinin 39,5 milyon Avro olduğunu ve 2024 yılı Aralık ayında tamamlanmasının beklendiğini ifade eden Yeniçeri, kalkınma ajanslarının projeyle yerel kalkınma açısından bölgelerine önemli katkılar sağlayacaklarını anlatarak, şöyle konuştu: "Yerelden ulusala, ulusaldan küresele vizyonuyla yürütülen SEECO projesi Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerimizle beraber 11 ili kapsamakta. Kadınların ve gençlerin istihdamının arttırılmasında önemli model oluşturmaya aday projeleri faaliyete geçirmeyi amaçlamakta. Türkiye yüksek teknolojili ve katma değerli ürünlerde güçlü bir küresel oyuncu olma yönünde ilerlemekte. Girişimcilik ve inovasyon gücünün kalkınma hızını doğrudan etkilediğini biliyoruz. Bu nedenle bakanlığımız ve bağlı kuruluşların girişimcilik, sosyal girişimcilik, sosyal inovasyon alanlarındaki teşviklerini SEECO projesi ve benzeri projelerle çeşitlendirmeyi ve arttırmayı hedefliyoruz. Projenin ilan edilen 2022-2023 yılları için genç istihdamın temasına uygun bir şekilde SEECO projesi kapsamında kadın ve gençlerin beceri düzeylerinin gelişmesine ve istihdam olanaklarının arttırılmasına yönelik çeşitli eğitim ve mentörlük hizmetleri verilecek. SEECO projesi, bölgenin sosyal ve ekonomik gelişmesine önemli katkılar sağlayacak" dedi.
Kadın ve gençlerin istihdam oranının arttırılmasına yönelik 2B Tesisleri Altyapı Anlaşmasının da imzalandığı toplantıda vali Doğan ise şunları söyledi: "Meslek hayatım boyunca birçok Avrupa Birliği projesi yürüten birisi olarak ifade etmek istiyorum ki; kaynak temin edildiğinde, Avrupa Birliği projelerinden güzel sonuçlar alınmıştır. Bu projenin de başarılı olacağını ümit ediyorum. Bölgemizde DOĞAKA’nın imkanlarıyla, kaynaklarıyla hayata geçirilen çok güzel projeler var. İçimizde bulunduğumuz ve Hatay Devleti’nin meclis binası olan bu binada bunlardan biri. Hatay Valiliği olarak kamulaştırdık ve DOĞAKA’nın kaynaklarını da kullanarak bugün ki haline getirdik. Yan tarafta bulunan ve kamulaştırdığımız Antakya Konağı’da, DOĞAKA kaynaklarından destek alan projelerden biridir. Valilik yaptığım illerde kalkınma ajansı kaynaklarını en iyi şekilde kullanmaya dikkat ederek oradan temin ettiğimiz finansmanla halkın ihtiyaçlarını karşılayacak birtakım çalışmalar yapmaya özen gösterdim."
DOĞAKA kaynaklarından da faydalanılarak Yayladağı’nda bir dalış merkezi yapıldığını anımsatan vali Doğan, "Burası dünyanın en güzel coğrafyalarından biri, inşallah yaz gelmeden burayı faaliyete geçireceğiz" dedi. DOĞAKA kaynaklarından faydalanılarak Madenli Yat Limanının da yapıldığını 180 yatın demirlediğini, limanda HADO’nun da kullandığı bir iskelenin bulunduğunu anlatan Doğan, "DOĞAKA’nın kamuya sağladığı birtakım ödenekler var fakat özel sektöre de sağladığı çok önemli kaynaklar var. Küçük girişimciler, yatırımcıların DOĞAKA’dan almış oldukları desteklerle büyük işler başarabildiklerine şahit oluyoruz. Kalkınma ajanslarımızın güdümlü projeleri de var. Bu projeler kapsamında da yapılan çok önemli hizmetler, işler var. Hatay Cazibe Merkezleri projesi kapsamında gerekli kaynağı alan bir il olması açısından da çok önemli. Bu kaynaklar doğru bir şekilde kullanıldığı takdirde gerçekten hem kadınlar, hem gençler, hem de yöredeki insanlar için güzel hizmetlere vesile olacağına inanıyorum" diye konuştu. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —