Şehitler sonsuzluğa uğurlandı

Teröre yönelik olarak Amanos Dağı eteklerinde devriye görevine giden jandarma timini taşıyan zırhlı aracın Belen kırsalında uçuruma yuvarlanması üzerine şehit olan uzman çavuşlar Bünyamin Dinç ve Kadir Seçgin, Dörtyol´da düzenlenen

GÜNCEL 5.10.2019 09:21:01 0
Şehitler sonsuzluğa uğurlandı

İskenderun/SES

Amanos Dağı eteklerinde teröre yönelik devriye görevine giderken jandarma timini taşıyan zırhlı aracın, önceki gün Belen kırsalında 100 metreden uçuruma yuvarlanması sonucu şehit olan uzman çavuşlar Bünyamin Dinç ve Kadir Seçgin, Dörtyol´da düzenlenen tören sonrası toprağa verilmek üzere memleketleri Gaziantep ve Tokat´a gönderildi. Amanos Dağı´nın Belen-Arsuz eteklerinde teröre yönelik devriye gezen jandarma timini taşılan ´akrep´ tipi zrhlı aracın devrilmesi üzerine 7 asker yaralanmış, aAğır yaralanan uzman çavuşlar Bünyamin Dinç ve Kadir Seçgin, kaldırıldığı İskenderun Devlet Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı ve şehit olmuştu.
Şehit uzman çavuşlar Bünyamin Dinç ve Kadir Seçgin için Dörtyol Karahasan Paşa Kışlası Jandarma Komando Taburunda önceki gün akşam üstü tören düzenlendi. Dörtyol Jandarma Komando Taburundaki törene şehitler Bünyamin Dinç ve Kadir Seçgin´in ailesi, Hatay Valivekili Aydın Tetikoğlu, Jandarma Adana Bölge Komutanı Tuğgeneral Yusuf Ziyaeddin Cavlak, Hatay İl Jandarma Komutanvekili Albay Ahmet Temel, Hatay İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Dörtyol Kaymakamı Murat Bulacak, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile ilçe jandarma komutanları ve emniyet müdürleri ile şehitlerin silah arkadaşları da katıldı.
Hatay valiliğinden yapılan açıklamada, 'Törenin ardından şehitlerimiz memleketlerine uğurlandı' ifadesine yer verilirken, İskenderun Kaymakamlığının sosyal paylaşım sitesinden yapılan açıklamada ise 'Şehitlerimiz, törenin akabinde dualar eşliğinde memleketlerine uğurlandı. Aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah´ tan rahmet diler, kederli ailesine, silah arkadaşlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri teşkilatına ve milletimize sabır ve başsağlığı dileriz' ifadesine yer verildi.

Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

  • BIST 100

    9404,43%0,26
  • DOLAR

    38,00% 0,09
  • EURO

    41,66% 0,65
  • GRAM ALTIN

    3660,18% 0,53
  • Ç. ALTIN

    6048,57% 0,00