'Sektör, kötü senaryoya sahip değil'

İSTE´de demir-çelik sempozyumu

İskenderun/SES

İskenderun Teknik Üniversitesi´ne (İSTE) Demir-Çelik Festivali ve Sempozyumu düzenlendi. 21-23 Kasım tarihleri arasında düzenlenen sempozyumda, demir-çelik endüstrisini ilgilendiren güncel gelişmeler, teknolojiler, bilimsel gelişmeler, problemler ve çözüm önerileri görüşüldü.
Sempozyumun başkanlığını yapan İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Dekanı Prof. Dr. M. Eyyuphan Yakıncı, üniversite vizyonunun sempozyuma yansıtıldığını ve İSTE-FEST´te demir-çeliğin dünü, bugünü ve yarınının ele alınacağını söyledi. Sektörün en önemli sorununun ´kaliteli çelik üretimi´ olduğunu belirten ve bu konuda neler yapılabileceğinin yollarının tartışılacağını anlatan Yakıncı, farklı üniversite ve sektörden 369 uzmanın katılımıyla gerçekleştirilen sempozyum sonuçlarının ekosistemdeki tüm paydaşlar için faydalı olacağını umduklarını ifade etti. Sempozyumda sunum yapan Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Başkanı Veysel Yayan, Türkiye´nin dünyadaki çelik üretimindeki yerini anlattı, ülkenin giderken artan çelik üretimiyle dünya çelik sektöründe ilerlemeye devam ettiğini, dünyada da sektörünün gelişmeye devam ettiğini, ancak daha gidilecek çok mesafe olduğunu söyledi. Çin´in dünyada üretimde büyük bir paya sahip olduğunu, bu nedenle sektörde attığı her adımın büyük ses getirdiğini anımsatan Yayan, yapılması gerekenin ülke olarak doğru stratejiler üreterek, ithalat ve ihracat konusunda istenen noktaya gelinmesi olduğunu kaydetti. MMK Metalürji CEO´su Denis Kvasov da, Türkiye´de yapılan çelik yatırımlarına ve İskenderun´un bu sektördeki yerinin önemli olduğunu anlatarak, 'Çalışmaları yaparkenKörfezin değerinin farkında olmalı ve ona göre işler yapmalıyız' dedi.
İSTE´den yapılan açıklamaya göre, Oyak Maden Metalürji´den Fatih Çıtak ise şunları söyledi: 'Çelik sektörü, krizlerden ilk etkilenen sektördür ve olumlu etkilerden ise en son payını alan sektördür. Bu nedenle küresel çapta çelik sektörünün nereye gidebileceği ile ilgili ön görülerde bulunmalıyız. Hem şirketler hem kişiler plansız hareket etmemeli. Türkiye yaşanan krizlerden yapılması gerekenler konusunda deneyim sahibi oldu. Türkiye´deki koşullarla, özel şirketler yaşamayı öğrenmiş durumda. Her türlü krizde ayakta kalabileceğimizden eminim. Çelik sektörü için gelecek, kötü bir senaryoya sahip değil. Sistemlerin sürekliliği ancak üretebildiği sürece olacaktır. Küresel sistem kendi varlığını devam ettirmek için kendi istihdamını da sağlamalıdır.'
Sempozyumun açılışında konuşan İSTE Rektörvekili Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu,'Demir-çelik endüstrisinin sorunlarını tüm boyutlarıyla tartışmak ve çözüm önerileri oluşturmak için toplandık. Yeni çelik üretim teknolojileri geliştirerek ve katma değerli ürünler üreterek rekabetçiliğimizi artırmamız gerekmektedir. Bu nedenle, sektörel Ar-Ge çalışmalarına önem vermek ve bu konuda işbirliği yapmak zorunluluk haline gelmiştir. İSTE olarak, bu konuda ekosistemin ihtiyacı olan her türlü insan kaynağını yetiştirmek, bilgiyi keşfetmek, bilgiyi teknolojiye dönüştürmek ve nitelikli işbirliği yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

 



"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20