Sembolik başkan 'denetim' istedi
İskenderun/SES
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Arsuz Belediye Başkanlığı koltuğuna Akçalı Naci Uyar İlkokulu öğrencisi Nil Deniz Çetin oturdu.
Arsuz Belediyesinin sembolik başkanı Çetin, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1920’de, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açtığında bu bayramı başta Türk çocukları olmak üzere tüm dünya çocuklarına emanet etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepimizin kutlu olsun. Cumhuriyetimizin 104. yılında bana bu koltuğa oturma fırsatını veren başta Mustafa Kemal Atatürk’e, daha sonra Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün’e tüm çocuklar adına çok teşekkür ediyorum" dedi.
Depreme karşı binalarda denetim istedi
Nil Deniz Çetin, Arsuz Belediyesinin sembolik başkanı olarak, Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün'e seslendi ve "Sizden bir ricada bulunmak istiyorum. Şubat depreminden sonra birçok insan hayatını kaybetmiştir. Çoğu insan da evinden olmuştur. Binalar yapılırken daha sağlam yapılsa, daha çok denetim yapsanız çok mutlu oluruz" dedi.
“Daha iyi bir gelecek sunmak için söz veriyorum”
Sembolik başkan Çetin'in isteği üzerine konuşan Arsuz Belediye Başkanı Üstün de "Depremde yaşadığımız bu acıları unutacak değiliz. Elbette her insan gibi bizler de yaşadığımız bu acıdan derslerimizi çıkaracağız. Allah bir daha yaşatmasın diyoruz ama deprem değil bina öldürür, onu biliyoruz. Deprem normalde öldürmez, binalar öldürür. Yapılan bütün yanlışlar insanoğlunun yanlışı. Yaşadığımız bölgenin deprem bölgesi olduğunu biz yüz yıllardır biliyoruz. İnsan olarak bizler iş insanları, müteahhitler, mimarlar, inşaat mühendisleri, belediye başkanları, bütün ilçenin dinamikleri, kent konseyini, sivil toplum örgütleri olarak biz bu afete hazırlıklı olmalıydık. Onun için bizler sizlerden özür diliyoruz. Sizlere daha iyi bir gelecek sunmak için sizlere söz veriyorum. Bundan sonraki süreçte bu acılar yaşanmaması dileğiyle üstümüze düşen ne varsa, hakkıyla yerine getireceğimizin sözünü veriyorum. Bizler yarın bu koltuğu sizlere daimî olarak bıraktığımızda inanıyorum ki sizler de sizden sonra gelecek olan çocuklara daha iyi bir hayat, daha iyi bir gelecek sunmak için yeni yüzyıla hazır bir memleket inşa edersiniz. Sizlere teşekkür ediyorum ve başkanım sana söz veriyorum bunun üzerinde duracağım" dedi.
Cümleleri çerçeveletip, odasına asacak
Arsuz Belediyesinin sembolik başkanı Nil Deniz Çetin'in okuduğu cümleleri çerçeveletip, odasına asmak istediğini belirten ve bunun için izin isteyen Üstün, "Yazdığınız bu kıymetli cümleleri çerçeveletip odama asmak istiyorum. Ve bugünü ölümsüzleştirip her odama girdiğimde çocukların benden ne beklediğini, bundan sonraki nesillerin bizden ne beklediğini hiç unutmamak adına bunları çerçeveletip arkaya asmak istiyorum" diye konuştu.
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
16252,82%1,87
-
DOLAR
44,21% 0,06
-
EURO
51,17% 0,32
-
GRAM ALTIN
7106,39% -0,08
-
Ç. ALTIN
11584,42% 0,00




