Sendika yöneticileri hakkında suç duyurusu

Özçelik İş yöneticileri, yönetimi yolsuzlukla suçladı

HATAY 24.06.2022 12:33:00 0
Sendika yöneticileri hakkında suç duyurusu

İskenderun/SES

Özçelik İş Sendikası Genel Merkez yönetiminde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla ilgili sendikanın genel merkez yönetim kurulunun 2 üyesi tarafından savcılığa başvuru yapıldı. Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Recep Akyel ile Ferhan Öner, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusunda, 2019´da Ankara Çukurambar´daki genel merkez binasının yapımında yaklaşık 16 milyon lira fazla ödenin yapıldığını, muhasebe çalışanları üzerinden başka yer ve kişilere para aktarıldığını savundu. Savcılık inceleme başlattı.

Karabük´te yayımlanan karabuknethaber.com adlı internet sitesinde yayımlanan habere göre, Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Recep Akyel ve Ferhan Öner, Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun ve üç muhasebe çalışanı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusu üzerine savcılık inceleme başlattı. ´Güveni kötüye kullanma, özel belgede sahtecilik, dolandırıcılık, zimmet, irtikap ve ihaleye fesat karıştırma´ gibi suçlamalar ile karşı karşıya kalan sendikanın genel başkanı Değirmenci ile yardımcısı Altun ve muhasebe çalışanlarının ifadelerinin alınacağı belirtildi. Değirmenci ve Altun´un, sendikanın genel merkez binasının yapımına 2018´de başladığını ve yüklenici firma ile 6 milyon 500 bin liraya anlaşıldığı, ancak bir buçuk yıl sonra biten binaya yapım maliyeti olarak 23 milyon lira ödendiği öne sürüldü. Habere göre, iki sendikacının iddiası arasında, usulsüz yapılan harcamaların, muhasebe çalışanları üzerinden aktarıldığı, bunun karşılığında, organizasyon, mobilya ve buna benzer gibi yüksek miktarlarda gider faturaları alındığı öne sürüldü. Sendikanın genel merkez yöneticileri Akyel ve Öner tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan 11 sayfalık suç duyurusu dilekçesinin, 1 Haziran 2022 tarihinde verildiği belirtildi.

Öte yandan sendikanın genel merkez yönetimininin, İskenderun Demirçelik Fabrikalarından yetkisizlik sürecinde sendika aidasının alınmaması nedeniyle fabrika yönetiminden aldığı 17 milyon lira nedeniyle de suç duyurusunda bulunulmuştu. Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci hakkında açılan bu dava da sürüyor. Ankara 4. İş Mahkemesinde görülen bu davada, mahkeme, incelemek üzere sendikanın gelir-gider kayıtları, defterleri ile sendikanın tüm banka hesaplarına ait hesap hareketlerini istemişti.

Mahkeme 'keşif istedi'

Hatay'ın yeniden yapılanması masaya yatırıldı

Bakanlıkta Suriye'deki Aleviler görüşüldü

Antakya'da kuş gribi

Ekmek 12,5 lira

MCG Tower davası 25 Haziran'a ertelendi

Meclis, 'fahri hemşerilik' vermedi

Bakanlar 6 Şubat anmasındaydı

Mehmet Tekin anıldı

Psikososyal destek merkezi Karaağaç'ta açıldı

SHD: Önlenebilir her ölüm sosyal cinayettir

Özel'le vali polemiği

Özel, 'sandık' istedi

Hatayspor, kaptan Erce'yle yolunu ayırdı

Yıkılan hastanede ölen 91 kişi anıldı

  • BIST 100

    9379,83%-1,10
  • DOLAR

    38,00% 0,08
  • EURO

    41,61% 0,05
  • GRAM ALTIN

    3641,18% -1,82
  • Ç. ALTIN

    6129,23% 0,00