Sendikadan 'emekli olun' önerisi

Özçelik İş Sendikası Genel Merkezi, yıl sonuna kadar emekliliği dolan üyelerine düşük maaş almamaları için bu yıl emekli olmalarını önerdi.

EKONOMI 12.09.2024 13:48:00 0
Sendikadan

İskenderun/SES
Özçelik İş Sendikası Genel Merkezi, yıl sonuna kadar emekliliği dolan üyelerine düşük maaş almamaları için bu yıl emekli olmalarını önerdi. Özçelik İş Sendikası eski Genel Başkanı A. Cengiz Gül de sendikanın yaklaşımını eleştirdi.

Sendika üyelerine mesajla seslendi

Özçelik İş Sendikası Genel Merkezi, internet sayfasından üyelerine seslendiği mesajda şunlara yer verdi: "2024 yılı sonuna kadar emekliliğe hak eden üyelerimizin, emekli aylığı bağlanma oranlarında enflasyonun etkili olması ve 2025 yılında düşme eğilimi göstermeye devam edeceğinden dolayı en geç 31.12.2024 tarihine kadar emekliliklerde müracaat etmeleri, aksi aksi halde 2025 yılına sarkması durumunda tahmini verilere göre yüzde 30-35 arası düşük maaş bağlanması ihtimaliyle karşılaşabileceklerdir. Farklı bir gelişme olması halinde 31.12.2024 tarihine kadar siz değerli üyelerimiz de bilgilendirme yapılacaktır."
Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci de sendikanın duyurusunu, şahsi sosyal iletişim sitesinden "emekli olma konusunda kafa karışıklığı yaşayan üyelerimize kısa bir bilgilendirme yapmak istiyoruz" ifadesiyle paylaştı.

“Yanlıştan dönülmesi gerektiğini söylemek yerine kaçıp kurtulmayı tavsiyesi”

Özçelik-İş Sendikası eski Genel Başkanı A. Cengiz Gül ise sendikayı eleştirdi. Gül, sosyal iletişim sitesinden yaptığı 'Bu ne ilk ne de son utanç' başlıklı ve emekçilere seslendiği paylaşımında şunlara yer verdi: "Hak-İş Konfederasyonu genel başkan yardımcısı ve aynı zamanda ÖzÇelik-İş Sendikasının sözde emek savunucusu (sözde) genel başkanı iktidardan ümidini kesmiş olacak ki, üyelerinin menfaatlerini düşünüyormuş gibi yaparak iktidarın emekli aylıklarının bağlama oranlarındaki değişikliğinin gündeme geldiği şu günlerde her zaman ve her platformda hükümete desteklerini açıklamaktan çekinmedikleri günleri unutmuş olacak ki söz konusu emekli bağlama oranları olunca diyalog yoluyla bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini söylemek yerine üyelerine kaçıp kurtulmayı tavsiye etmiş. Size yazıklar olsun. Madem iktidara bunun yanlış olduğunu söylemeye yüreğiniz yok, üyenize kaçıp kurtulmayı tavsiye edeceğinize kendiniz işgalci olduğunuz koltukları terk edin gidinde sahada bu yanlışa dur diyebilecek yürekli insanların önünde set olmayın. Bırakıp gidinde alanlarda bu yanlışa dur diyebilecek gerçek sendikacılar gelsin. Yeter artık inin sırtına kambur olduğunuz bu emekçilerin sırtından. Tarih sizleri o koltuklarda kaldığınız süre boyunca bu sendikanın şanlı geçmişine sürdüğünüz onlarca kara leke ve yaşattığınız bu utançlarla hatırlayacak. Bu da size yeter..."


Anahtar Kelimeler: Sendikadan 'emekli ' önerisi

İSTE’de rektörlük başvurusu başladı

Tartışmanın nedeni '240 konut'

Kızılay'dan kıyafet yardımı

MKÜ'de 'yüz yüze eğitim' sınırlı

Villalara 'yıkım ilanı'

Taksilere 'yönetim merkezi' uygulaması

"Eğitim, sağlık ve temel ihtiyaçlarda" işbirliği

Araçta 336 tarihi eser

Dörtyol'da 'tefecilik' operasyonu

Ulucami, HBB ile Bursa arasında 'bekliyor'

Okul temizliğine 480 görevli

"Vali" Demiryürek, törenle uğurlandı

Befesa'da anlaşma sağlandı

Yağışlar olumsuz etkiledi

"Çocuk cinayetleri politiktir"

  • BIST 100

    8778,17%-0,18
  • DOLAR

    34,23% 0,02
  • EURO

    37,16% -0,17
  • GRAM ALTIN

    3004,48% 0,32
  • Ç. ALTIN

    4978,90% 0,12