Seyahat İzin Kurulu İskenderun ve Antakya Otogarında görevde

Seyahat İzin Kurulu İskenderun ve Antakya Otogarında görevde

Şehir dışı çıkış için başvurular Alo 199 ya da Antakya ve İskenderun Otogarı´nda görevine başlayan İlçe Seyahat İzin Kurulu´na yapılacak.

Şehirlerarası yolculuk faaliyeti kısıtlanmasının ardından 28.03.2020 tarihli ve 2020/1 No´lu İl Pandemi Kurulu Kararı ile oluşturulan Seyahat İzin Kurulu İskenderun ve Antakya´da iki merkezde görev yapacak.

Hatay Valiliğinden Seyahat İzin Kurulu ile ilgili yapılan bilgilendirmeye göre, Antakya Otogar ve İskenderun Otogarındaki kurullara başvurular bizzat yapılabileceği gibi ALO 199 hattı üzerinde de gerçekleştirilebilecek. Aynı bilgilendirmede tedavi için doktor kararı ile başka ile sevki gerekenler, birinci dereceden yakını vefat edenler/ağır hastası olanlar ile son 15 gün içinde ilimize gelen ve kalacak yeri olmayanların başvurabilecekleri ifade edildi.
İskenderun Otogarı´nda görevine başlayan İlçe Seyahat İzin Kurulu´nun göreve başlaması dolayısıyla İskenderun Kaymakamlığı´ndan yapılan açıklamada, ‘zorunlu haller´de İskenderun Otogarı´nda oluşturulan İlçe Seyahat İzin Kurulu´na başvuru yapılması gerektiği ifade edildi. Bilindiği gibi 65 yaş altında ve herhangi bir kronik rahatsızlığı olmayanların özel araçlarıyla şehir içi yada şehir dışı seyahatleri için herhangi bir izin işlemi gerekmiyor.
Kaymakamlık açıklaması şöyle:
“Herhangi bir zorunlu hal gerekçesiyle (cenaze, sağlık, tedavi, iş ve görev yeri, v.b.) toplu taşıma vasıtalarıyla ile şehir dışına seyahat etmesi gereken vatandaşlarımız, Kaymakamlığımızın uhdesinde İskenderun Otogarı´nda oluşturulan 'İlçe Seyahat İzin Kurulu' na başvurmak suretiyle şart ve koşullarının uygun görülmesi halinde hekim kontrolünden de geçirilerek seyahat edebileceklerdir.
Yine zorunlu haller gerekçesiyle 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıkları olan herhangi bir aile bireyine refakat etmek üzere özel vasıtasıyla İl içinde seyahat etmesi gereken vatandaşlarımızın '112' veya '199' nolu acil iletişim merkezlerine bildirmeleri yeterli olup, aynı mazeretler çerçevesinde özel vasıtasıyla İl dışına seyahat etmesi gereken vatandaşlarımız ise kaymakamlık hizmet binasında oluşturulan 'Seyahat İzin Birimi' ne müracaat etmek suretiyle şart ve koşullarının uygun görülmesi halinde seyahat edebileceklerdir.”

Garajlara giriş yasağı…
Öte yandan İskenderun Şoförler Odası Başkanı Erol Akın, üyelerine gönderdiği mesajla Hatay Valiliği İl Hıfzısıhha Kurulunun 2020/14 sayılı kararı gereği garajlara ve şehir merkezlerine girişlerin tüm araç trafiğine kapatıldığı bilgisini verdi.



"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

İlkokul öğrencileri vali koltuğunda

Sembolik başkan 'denetim' istedi

CHP il başkanı istifa etti

"Mücbir sebep hali en az bir yıl uzatılmalı"

Prof. Görür: Faylardaki stres transfer oldu

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Yükleniyor

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62