SGK´da 6 puanlık indirim teklifi

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyi düşük illerde, özel sektörde çalışan işçilerin 6 puanlık sigorta primi işveren desteğinin yeniden hazineden karşılanması için TBMM Başkanlığına kanun teklifi

GÜNCEL 1.06.2022 15:42:52
SGK´da 6 puanlık indirim teklifi

İskenderun/SES

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 81. maddesinde 2013 yılında yapılan değişiklikle, sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyi düşük illerde, özel sektör işyerlerinde çalışan işçilerin 6 puanlık sigorta primi işveren desteği Hazine´den karşılanmaya başlandığını anımsatan milletvekili Güzelmansur, 'Teşvik süresi uzatılarak 8 yıl sürdürüldü. 31 Aralık 2021´de ise uzatma yapılmadığı için sona erdi' değerlendirmesini yaptı. Güzelmansur, kanun teklifi gerekçesinde şunlara yer verdi: “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik krizin gittikçe derinleşmesi sonucu bu tür teşviklere her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğu aşikârdır. Özel sektör işyerlerinin çalışanlarının sigorta primlerini ödemekte zorlandığı bir ortamda, sosyo-ekonomik gelişmişlik açısından geri kamış illerimizde durum daha da vahimdir. Söz konusu 6 puanlık ilave prim uygulamasının yeniden başlatılmaması durumunda, işten çıkarmalar başlayacak, sigortasız işçi çalıştırma yaygınlaşacaktır. İşsiz sayısını ve kayıt dışılığı artıracak bu uygulamaların önüne geçmek için 6 puanlık sigorta primi işveren desteğinin bir an önce yasalaşması gerekmektedir.”
CHP milletvekili Güzelmansur´un verdiği kanun teklifinin yasalaşması halinde, sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi dikkate alınarak, Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek illerde, özel sektör işyerlerinde istihdam edilen işçiler için 6 puanlık sigorta primi işveren desteği yeniden Hazine´den karşılanacak.

 

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    15873,27%-1,56
  • DOLAR

    44,36% 0,17
  • EURO

    51,10% 0,00
  • GRAM ALTIN

    6256,26% 0,17
  • Ç. ALTIN

    10614,40% 0,00