SGK´da 6 puanlık indirim teklifi

SGK´da 6 puanlık indirim teklifi

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyi düşük illerde, özel sektörde çalışan işçilerin 6 puanlık sigorta primi işveren desteğinin yeniden hazineden karşılanması için TBMM Başkanlığına kanun teklifi

İskenderun/SES

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 81. maddesinde 2013 yılında yapılan değişiklikle, sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyi düşük illerde, özel sektör işyerlerinde çalışan işçilerin 6 puanlık sigorta primi işveren desteği Hazine´den karşılanmaya başlandığını anımsatan milletvekili Güzelmansur, 'Teşvik süresi uzatılarak 8 yıl sürdürüldü. 31 Aralık 2021´de ise uzatma yapılmadığı için sona erdi' değerlendirmesini yaptı. Güzelmansur, kanun teklifi gerekçesinde şunlara yer verdi: “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik krizin gittikçe derinleşmesi sonucu bu tür teşviklere her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğu aşikârdır. Özel sektör işyerlerinin çalışanlarının sigorta primlerini ödemekte zorlandığı bir ortamda, sosyo-ekonomik gelişmişlik açısından geri kamış illerimizde durum daha da vahimdir. Söz konusu 6 puanlık ilave prim uygulamasının yeniden başlatılmaması durumunda, işten çıkarmalar başlayacak, sigortasız işçi çalıştırma yaygınlaşacaktır. İşsiz sayısını ve kayıt dışılığı artıracak bu uygulamaların önüne geçmek için 6 puanlık sigorta primi işveren desteğinin bir an önce yasalaşması gerekmektedir.”
CHP milletvekili Güzelmansur´un verdiği kanun teklifinin yasalaşması halinde, sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi dikkate alınarak, Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek illerde, özel sektör işyerlerinde istihdam edilen işçiler için 6 puanlık sigorta primi işveren desteği yeniden Hazine´den karşılanacak.

 



"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00