SGK'dan emekli promosyonu güncelemesi
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli promosyon ödemesine ilişkin 19 banka ile güncelleme yapılacağını ve güncellemenin 01 Kasım 2022 tarihinde başlayacağı bildirdi.
Akın Bodur/İskenderun
SGK, güncelemede asgari rakamın 3 bin lira ile 5 bin lira olarak belirlendiğini, bankaların kendi uygulamalarıyla promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi. Özel bankalar 3 yıl süreyle maaşını taşıyan emeklilere 7.500 liraya kadar maaş promosyonu ödemesi yapıyor.
SGK'dan yapılan emekli promosyon açıklamasında şunlara yer verildi: "Kurumumuz ile bankalar arasında 2020/Mart ayında imzalanan emekli ve hak sahiplerine promosyon ödenmesine ilişkin protokoller 01.11.2022 tarihinde güncellenecek olup, aşağıdaki listede bulunan bankalarla yeniden protokol imzalanacaktır. Bankalar ile imzalanacak protokole göre Kurumumuzdan gelir/aylık alan emekli ve hak sahiplerinden gelir/aylıkları; 3.500 TL’ye kadar olanlara 3.000 liraL, 3.500 TL-7.500 TL arası olanlara 3.500 lira, 7.500 TL-10.000 TL arası olanlara 4.500 lira, 10.000 TL’den fazla olanlara 5.000 lira üç yıl için peşin promosyon ödenmesi yapılacaktır. Bankalar tarafından promosyon ödenebilmesi için emekli ve hak sahiplerinin talepte bulunmaları ve gelir/aylıklarını üç yıl süre ile bankadan alacaklarına ilişkin taahhütname imzalamaları gerekmektedir. Belirlenen tutarlar asgari olup, Bankalar kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceklerdir."
SGK açıklamasında, emekli promosyon günceleme yapılacak 19 kamu ve özel banka şöyle duyuruldu: T.C. Ziraat Bankası A.Ş., Türkiye Halk Bankası A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O., Türkiye Garanti Bankası A.Ş., Türkiye İş Bankası A.Ş., Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Akbank T.A.Ş., Denizbank A.Ş., Türk Ekonomi Bankası A.Ş., QNB Finansbank A.Ş., ING Bank A.Ş., Şekerbank T.A.Ş., Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş., Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş., Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş., Ziraat Katılım Bankası A.Ş., Vakıf Katılım Bankası A.Ş., Odeabank A.Ş. ve Fibabanka A.Ş.
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00




