SHD: O kavga daha bitmedi

Sosyal Haklar Derneği, Gezi´nin 7. yıldönümünde yaptığı açıklamada, “Gezi yedinci yılında her türlü baskıya rağmen direnerek anıldı” dedi.

GÜNCEL 2.06.2020 13:53:21
SHD: O kavga daha bitmedi

SHD İskenderun Temsilcisi Bülent Akbay, Gezi´nin yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, “Tam yedi yıl “korku bariyerleri ardında saklanarak” geçti zalimlerin her günü. Yedi yıl sonra bile iktidarın yaşadığı korku parkın etrafını saran demir bariyerlerle, yasaklarla ve göstericilere tahammülsüzlükle vücut buldu. Gezi yedinci yılında her türlü baskıya rağmen direnerek anıldı. Tam yedi yıl “düşlerinde özgür dünya” hayal ederek geçti direnenlerin her günü” dedi.

ABD´de başlayan çıkışa da işaret eden Akbay, basın açıklamasında şunları dile getirdi: “Tam yedi yıl geçti sanki dünmüş gibi umutlarımızı yeşerterek. Yedi yılın her saniyesini sanki yüzyıldır süren bir kabusa çevirdik zalimin. Başardık rengarenk çiçeklerle dünyayı güzelleştirmeyi. Yine başaracağız “düşlerimizde özgür bir dünya” ile uyanmayı ışıklı günlere. Bugün yedi yılı geride bıraktığımız heybede direnişin çakıl taşları var ışıl ışıl. Yalana, hırsızlığa, adaletsizliğe, zorbalığa, esarete ve her türden kötülüğe bulaşmadan, saf bir iyilikle yürüyoruz dünyayı güzelleştirmek için. Hayata çocuksu bir iyilikle bakanların umuduyla ve “boyun eğmeyenlerin” cesaretiyle yürüyoruz. “Ustalaştık biraz daha dostu, düşmanı ayırmakta” Sıkıyoruz yumruklarımızı, özgürlük, adalet ve barış için sıkılsın diye yumruklar. Susmuyoruz, evlatlar toprağa düşerken, susulmasın diye. Sarılsın diye insanlar sevdiklerine doyasıya… Toması, silahı, biberi ve gazı olanlar, çaldıklarıyla şatafatlı bir hayat sürenler, korku bariyerleriyle saraylarından emirler yağdırırken, sıkıyoruz yumruklarımızı cesaretle ve yüreğimizde ülkemizin aydınlık ve güzel günlerine umutlarla. Amerika´dan başlayarak dünyanın her yerine yayılan baskı rejimlerine karşı direnenler kazanacak sonunda.”

Anahtar Kelimeler: kavga daha bitmedi

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,45% 0,09
  • EURO

    51,16% 0,00
  • GRAM ALTIN

    6343,13% -1,16
  • Ç. ALTIN

    10645,44% 0,00