“Sıkıntılar elele aşılacak”

“Sıkıntılar elele aşılacak”

Belediye Başkanı İbrahim Gül: El ele verip yaşadığımız sıkıntıları, hep birlikte aşacağız.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, yangın felaketinin yaşandığı bölgelerde incelemede bulundu.

Petek Sitesi, Çağan Evler, TOKİ, İssume ve yangının etkili olduğu alanlarda incelemede bulunan, yangından zarar gören vatandaşlar ve esnafla bir araya gelerek yaraların bir an önce sarılacağının sözünü veren Savaş ve Gül, ilk etapta evleri tamamen yanan vatandaşların önceliği olduğunu ve Hatay Valiliği öncülüğünde çalışmalara başlandığını dile getirdi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş; “Hatay´ımıza geçmiş olsun. Gerçekten de çok büyük bir bela ile karşılaştık. Çok şükür bu beladan ufak sıyrıklarla kurtulmuş olduk. Bazı fabrikalarda ve evlerimizde hasarlar oldu. Ormanlarımız yandı ve ormanlarımızın içindeki canlıları kaybettik ama insanlarımıza çok şükür hiçbir şey olmadı. İnsanlarımız ile birlikte besledikleri hayvanları da kurtardık. Yangın şu anda tamamen söndü. Yangının söndükten sonra yaralarımızı sarmamız için gerek Valiliğimiz ve biz koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Öncelikle Valiliğimiz olmak üzere büyükşehir ve diğer belediyelerimiz de ellerinden geleni yapacaklardır. Hemşehrilerimizin bu mağduriyetini minumum seviyeye çekmeye gayret edeceğiz. Hepimize geçmiş olsun. Bundan sonraki süreç içerisinde gerek ülkemizin gerekse şehrimizin karışması için yapılan sabotajlara karşı hepimizin uyanık olması lazım. Şehrimizin ve ülkemizin bütünlüğünü bozmaya çalışan herkese karşı dimdik ayakta birbirimize sarılarak duruşumuzu devam ettirerek ülkemize ve Hatay´ımız üzerinde emelleri olanlara karşı duruşumuzla bütün bu sıkıntıları gidereceğimize hep birlikte inanlım. Bundan sonraki süreç içinde de birbirimize sarılmaya devam edelim. İnşallah bu sıkıntılı günleri hızlı bir şekilde aşacağız” dedi.

Belediye Başkanı İbrahim Gül de yangın sonrası yapılacak çalışmaları ve yaraların sarılmasının telaşı içerisinde olduklarını böyledi. Başkan Gül, şunları kaydetti: “Cuma günü 06:30´da başlayan ve 33 – 34 saat sürerek tahrip gücü canımızı yakan bir yangından geriye kalan enkaz ortada. İnşallah elbirliğiyle valiliğimiz, büyükşehirimiz, kaymakamlığımız ve belediyemizin işbirliğiyle vatandaşlarımızın mağduriyetini gidereceğiz. İlk yapacağımız önceliğimiz zarar gören 223 hanemizin tadilat ve tamiri olacak. Bugün de Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş´ın destek ziyareti bizlere büyük bir moral oldu. El ele verip en kısa sürede bu sıkıntıları, hep birlikte aşacağız.”



Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

Kentte 'genel denetim'

Ramazan Şenliği incelemesi

İskenderun ADD'ye yeni yönetim

3 belediyeden Suriye ziyareti

AKP'den eş zamanlı '28 Şubat' açıklaması

Hatay Turizm Master Planı Çalıştayı

HBB'den Ramazan denetimi

Deprem kadın ve engellileri üretimden çekti

Yüksekokullarda müdürler değişti

Standart dışı üretim de sürüyor ceza da

Hatay'da tarımı 'don' vurdu

Milletvekili Çirkin: Kaç mükellef mücbir sebepten yararlandı?

Tescilli binaların restorasyon toplantısı

Gümrüklü antrepo işletmecilerinin ziyareti

CHP, iş insanlarıyla buluştu

Yükleniyor

  • BIST 100

    9412,83%-0,68
  • DOLAR

    38,01% 0,24
  • EURO

    41,96% 0,93
  • GRAM ALTIN

    3716,45% 2,20
  • Ç. ALTIN

    6100,24% 0,78