Tarih: 28.06.2017 11:06

Sınır geçişlerine valilik uyarısı

Facebook Twitter Linked-in

 Vali Ata, “Ama bunun da getirdiği bazı sıkıntılar olabiliyor. Özellikle bu kadar yoğun bir göç dalgasının yaşandığı dönemde Türkiye´de terörü tırmandırmak isteyen birtakım art niyetli kişilerin de mülteciler kanalıyla sızmaya çalıştığını hepimiz biliyoruz” dedi.

Hatay Valiliği ev sahipliğinde Ottoman Otel´de Mülkiye Başmüfettişi Kadir Balaban, Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, ilçe kaymakam ve belediye başkanları ile muhtarların katıldığı programda konuşan Vali Ata, muhtarlardan beklentileri olduğunu belirtti.

Altınözü, Antakya, Defne, Hassa, Kırıkhan, Kumlu, Reyhanlı, Samandağ ve Yayladağı muhtarlarıyla bir araya gelen Hatay Valisi Erdal Ata,
Suriyeli mülteciler, terör, çevresel sorunlara yönelik muhtarlardan beklentilerini de dile getirdiği toplantıda, Hatay´ın nüfusunun üçte biri kadar Suriyeli sığınmacı gerçeğine dikkat çekerek, bunun getirdiği sıkıntıları ele aldı.

“Mülteci gibi sızabilirler”
Özellikle sınır bölgelerindeki muhtarların insan kaçakçıları, teröristler ile kaçakçılık faaliyetlerine karşı duyarlı olmalarını isteyen Vali Ata, muhtarlardan sınırda görev yapan askeri birliklere yardımcı olmalarını da beklediklerini sözlerine ekledi. Suriyeli 3 milyona yakın sığınmacıdan 481 bininin Hatay´da yaşadığını ve insani olarak gereken görevlerin yerine getirildiğini kaydeden Vali Ata şöyle konuştu: “Ama bunun da getirdiği bazı sıkıntılar olabiliyor. Özellikle bu kadar yoğun bir göç dalgasının yaşandığı dönemde Türkiye´de terörü tırmandırmak isteyen birtakım art niyetli kişilerin de mülteciler kanalıyla sızmaya çalıştığını hepimiz biliyoruz. Emniyet ve asayişin sağlanmasında tabi ki birinci görev devletindir. Ama sizlere de vatandaş olarak görevler düşüyor. Hem ilimizin hem de ülkemizin selameti açısından gerekli hassasiyeti göstermenizi sizlerden bekliyoruz” diye konuştu.

Mülki idare-muhtar bağı büyükşehirle koptu
Hatay büyükşehir sınırlarının mülki sınırla birleştiği 2014 yerel seçimlerinden sonra valilik ve kaymakamlıklarla muhtarlar arasında bir kopukluk yaşandığını da sözlerine ekleyenVali Ata, İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelge ile muhtarlarla buluşma toplantılarının başlatıldığını kaydetti. Vali Ata, bugüne kadar 7 ilçede toplantı düzenlediklerini, 2 aylık dönemde tüm ilçelerde toplantıları tamamlayacaklarını ifade etti.

“Köy soruları önce valiliğe gelirdi…”
Mülki amirlerle muhtarlar arasında yaşanan kopukluğun giderilmesi amacıyla bir araya gelindiğini belirten Vali Ata, “Özel İdarelerin yerine YİKOB kuruldu. Özel İdarelere verilmiş olan bu görevlerin bir kısmı büyükşehir belediyelerine bir kısmı ise ilçe belediyelere devredildi. O tarihten sonra muhtar arkadaşlarımızla mülki idare amirleri arasında bir kopukluk oldu. Eskiden köylerin sorunları ile ilgili ilk müracaat edilen yer kaymakamlıklar ve valiliklerdi. Bu görevler belediyelere devredildikten sonra bu bağ koptu. Bu nedenle Bakanlığımız tarafından gönderilen genelge gereğince ilçelerimizde muhtarlar ve vatandaşlarla buluşma toplantıları yapmaya başladık” dedi.

Orman yangınlarına dikkat çekti
Orman yangınlarına karşı muhtarlardan beklentileri olduğunu kaydeden ve hassasiyet isteyen Vali Ata, kentteki barış ve huzur ortamının devamında tüm kesimlere düşen görevlere işaret etti. Vali Ata, şöyle konuştu: “Temennimiz barış ve huzurun sonsuza dek devam etmesidir. Bunda tüm vatandaşlarımıza ve biz kamu yöneticileri olmak üzere muhtarlarımıza, belediye başkanlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza önemli görevler düşüyor. Birliğimizi bozmak isteyen hainlere asla meydan vermemeliyiz. Her kim ki bu ülkede farklılıkları bir ayrışma sebebi görüp bunu kaşıyorsa bilin ki o ülkemize ihanet ediyor demektir. Hepimizin el birliği ile bunlara karşı durması ve birliğimizi koruması gerekmektedir. Bunu yaptığımız takdirde dışarıdan gelecek tehditlere karşı ülkemizi kolaylıkla koruyabiliriz.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —