Sınıra sevkiyat sürüyor

Sınıra sevkiyat sürüyor

Suriye´nin İdlip bölgesinde geçen hafta yaşanan El Nusra ve ÖSO arasındaki silahlı çatışma, uzlaşmayla sonuçlanmasına karşın, Hatay´ın sınır komşusu İdlip sınırına yönelik askeri sevkiyat sürüyor.

Akın Bodur/İskenderun

Ülkenin farklı kentlerindeki askeri birliklerden Suriye sınırındaki ´değişim´ ile ´takviye´ amacıyla gönderilen ve hafta sonu İskenderun TCDD Garına ulaşan tank, zırhlı araç ve mühimmetın sınıra sevki de devam ediyor. Sınıra yönelik askeri sevkiyat, askeri araçların geldiği cumartesi günü başladı. Cumartesi günü askeri araçtan oluşan konvoy, Reyhanlı´nın sınırındaki askeri birliklere gönderildi. Ancak, İdlip sınırında askeri sevkiyat yaşansa da, İdlip´e bir askeri mühadale görünmüyor. 

Türkiye, Rusya ve İran´ın imza attığı, Suriye yönetiminin kabul ettiği Astana Anlaşması kapsamında Türkiye, Suriye´nin İdlip bölgesindeki ´güvenli bölgenin oluşması´ için 12 gözlem noktası kurup, belli bir sayıda asker bulundurmayı sağlamış olsa da, asker sayısındaki değişiklik, Astana Anlaşmasında da değişikliği getiriyor.
Türki Silahlı Kuvvetlerinin, olası bir operasyon için hazırlığını aylar öncsinden tamamladığı Münbiç harekatı için hükümet kararıyla adım atabileceği de biliniyor. Münbiçe yapılacak olası bir askeri harekat, ÖSO güçleriyle birlikte yapılacak. Fırat Nehrinin doğusunda kalan Münbiç, yaklaşık Hatay coğrafyası kadar bir alandan oluşuyor.



Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

Kentte 'genel denetim'

Ramazan Şenliği incelemesi

İskenderun ADD'ye yeni yönetim

3 belediyeden Suriye ziyareti

AKP'den eş zamanlı '28 Şubat' açıklaması

Hatay Turizm Master Planı Çalıştayı

HBB'den Ramazan denetimi

Deprem kadın ve engellileri üretimden çekti

Yüksekokullarda müdürler değişti

Standart dışı üretim de sürüyor ceza da

Hatay'da tarımı 'don' vurdu

Milletvekili Çirkin: Kaç mükellef mücbir sebepten yararlandı?

Tescilli binaların restorasyon toplantısı

Gümrüklü antrepo işletmecilerinin ziyareti

CHP, iş insanlarıyla buluştu

Yükleniyor

  • BIST 100

    9338,58%0,68
  • DOLAR

    37,92% -0,16
  • EURO

    42,53% 2,23
  • GRAM ALTIN

    3848,85% 2,24
  • Ç. ALTIN

    6217,27% 0,90