Sınırda güvenlik bölgesi uzatıldı

Sınırda güvenlik bölgesi uzatıldı

Hatay´ın Suriye sınırındaki Hassa, Kırıkhan, Kumlu ve Reyhanlı ilçesinde daha önce 6. kez valilik tarafından alınan ´özel güvenlik bölgesi ilanı´ kararı, bugünden itibaren 15 gün süreyle daha uzatıldı. İlk özel güvenlik bölgesi

Son özel güvenlik bölgesinin sınırı dünkü kararla korundu. Hatay Valiliği, 24 Ocak, 06 Şubat, 21 Şubat, 7 Mart ve 21 Mart tarihlerinde Hatay´ın sınır ilçelerinin sınırdaki bazı bölgelerini özel güvenlik bölgesi ilan etmişti. Dün saat 08.00´dan itibaren başlayan ‘Özel Güvenlik Bölgesi´ uygulaması, 18 Nisan Çarşamba günü 08.00´da sona erecek.

‘Olası saldırılara´ önlem
Hatay Valiliği´nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, kararın Milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu esenliğinin sağlanması, Zeytin Dalı Harekatına karşı olası terörist eylemlerden doğabilecek zararlardan vatandaşlarımızı korumak ve terörist faaliyetlere karşı gerçekleştirilebilecek önleme harekatının selameti açısından alındığı belirtildi.

Yasak sınırları korundu
5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanununun 32/A maddesine dayandırılan karara göre Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen sınırlar şöyle: Hatay ili mülki hudutları içerisinde bulunan Oğulpınar Üs Bölgesi Çevresi, Hac Konaklama Üs Bölgesi, Aktepe Gediği Köyü bölgesi ve Hatay- Kilis karayolundan Höyük Krk. Bağlantı yolu, Sakız (Koruhöyük çıkışı), Akbaba (Sugediği Köyü bölgesi arazi ve yolları), Zafer Toka (Kaletepe Köyü arazi ve yolu), Bayraktar (İncirli Köyü arazi ve yolu), Halepli (Perişan Köyü bölgeleri arazi ve yolları), Sucu (Sucu Köyü bölgeleri arazi ve yolları), Güntepe (Şarkhamamı Köyü bölgesi arazi ve yolları ve Karakol geri hattı arazisi), Davutpaşa ve Bükülmez (Köyü arazi ve yolları)  Bölgeleri.

Tarlalara özel izinle gidilebilecek
Buna göre, 04-18 Nisan 2018 tarihleri arasında Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen yerlerde yerleşik olanların haricinde basın mensuplarının görüntü almaları, röportaj ve yayım yapmaları ile her türlü araç ve insan girişi kolluk makamlarınca verilen izinler dışında yasaklandığı ifade edilen açıklamaya göre, Geçici Özel Güvenlik Bölgesi içinde kalan tarım arazilerinde, arazi sahiplerinin gübreleme ve diğer tarımsal faaliyetlerde bulunmaları için arazilerine girişlerine Kaymakamlıklarca sınır birlik komutanları ile koordineli bir şekilde izin verilebilecek.



"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

Öntürk: Hatay'da 1 milyon kişi yer değiştirdi

Belediye afet müdürlüğü oluşturuyor

Milleyha'ya dökülen molozlar kaldırılacak

Reyhanlı saldırısının 11. yılı

Eğitimciler iş bıraktı

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Yükleniyor

  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04