Tarih: 25.08.2017 11:17

Sınırda zaafiyet mi var?

Facebook Twitter Linked-in

Burak Milli/İskenderun

Altınözü´nde aynı gün iki farklı noktada güvenlik güçleriyle yolu kesişen göçmen kaçıran minibüsler, ´sınırda zaafiyet mi var?´ sorusunu akıllara getirdi.
Geçtiğimiz günlerde bir ağaç yardımıyla sınır duvarını aşan ve kim olduğu belli olmayan bir grubun sosyal medyaya düşen görüntülerinin ardından Altınözü´nde saat farkıyla yaşanan iki olayda minibüslerin içerisinden sınırı yasa dışı yollarla geçtikleri tahmin edilen ve kaçak göçmenler çıktı.
Oysa sınır hattında alınan güvenlik tedbirinin yanı sıra 911 kilometrelik Türkiye-Suriye sınırına örülen güvenlik duvarları beraberinde ´yetersiz mi kalıyor?´ sorusunu da doğurdu.
Genelkurmay Başkanlığı sitesinde önceki gün yer alan açıklamada ise 'Hudut birlikleri tarafından gün içerisinde, Suriye´den Türkiye´ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan 1.123 şahıs ve Türkiye´den Suriye´ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan dokuz şahıs yakalanmıştır' denildi.
Geçtiğimiz aylarda da Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığınca, Gaziantep ve Kilis´teki hudut birliklerine basın turu düzenlenmiş, sınır hattında alınan tedbirler paylaşılmıştı.
Araçlardan kaçak göçmen çıktı/6´da




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —