İşyerinde mobbing uygulandığını savunan Süleyman Küçük, önce müstafi sayıldığı sonra tüm ekonomik haklarından yoksun kaldı
Akın Bodur/İskenderun
Gençlik ve Spor İskenderun İlçe Müdürlüğünde bekçi-bakıcı kadrosunda çalışan Süleyman küçük, işyerinde kendisine yönelik uzun süredir mobbing uygulandığını, mobbinge yönelik şikayetlere ilişkin gereğinin yapılması için de bunu uygulanan kurumun müdürlüğüne gönderildiğini ifade etti. Küçük, "Son çare olarak size geldim" dedi. TDK Sözlüğü mobbingi "bezdiri" olarak niteleyip, bezdiriyi ise "İş yerlerinde, okullarda vb. topluluklar içinde belirli bir kişiyi hedef alıp, çalışmalarını sistemli bir biçimde engelleyip huzursuz olmasına yol açarak yıldırma, dışlama, gözden düşürme" olarak tanımlıyor. Amirleri Ferit Ali G. ve Ufuk D.'nin haksız ve hukuksuz işlemleri (mobbingi) nedeniyle 25 Ekim 2021 tarihinden itibaren müstafi sayıldığını ve 25 Ekim 2021-27 Haziran 2022 tarihleri arasında tüm ekonomik haklarından yoksun kaldığını belirten Küçük, "Sorun yaşadığım ve bana mobbing uygulayan, aynı zamanda davalı olduğum amirlerim, görevlerinin başındalar, koltuklarını muhafaza etmekteler" değerlendirmesini yaptı.
İskenderun Beş Temmuz Stadında görev yaparken, Sarıseki mahallesindeki Fuat Tosyalı Gençlik ve Spor Merkezinde görevlendirildiğini iddia edildiğini ancak buna ilişkin görevlendirmenin kendisine tebliğ edilmediğini, konuya ilişkin bilgilendirilmedini ve görevlendirmenin nasıl yapıldığını anlatan Süleyman Küçük, 13.10.2021-01.11.2021 tarihleri arasında mazeret bildirmeksizin görev yerine gitmediğini ve bun nedenle Devlet memurları Kanununun 94. maddesi uyarınca "müstafi sayılmasına (istifa etmiş)" yönelik işlem yapıldığını anlattı. Gazetemize yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor İskenderun İlçe Müdürlüğü işlemine ilişkin Hatay İdare Mahkemesine açtığı davayı kazandığını belirten Küçük, Songül Meydan Özdoğan başkanlığında ve üyeler Mehmet Latif Yurdukutlu ile İbrahim Akutay'dan oluşan mahkeme heyetinin kendisini haklı bulup, görevine iade ettiğini söyledi.
Mahkeme kararında, "... dava konusu işlem hukuka aykırı bulunduğundan, Anayasa'nın 125. maddesi gereği işlemden kaynaklı olarak davacının yoksun kaldığı parasal haklarından da davalı idarelerce tanzim edilmesi isteminin kabülüne, davacının müstafi sayılmasına ilişkin işlem nedeniyle yoksun kaldığı özlük ve parasal haklarının yasal fa iziyle birlikte davacıya ödenmesine oy birliğiyle karar verildi" ifadesine yer verildiğini anlatan Süleyman küçük, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Mahkeme, davaya ilişkin 26 Mayıs 2022 tarihinde karar verdi ama aradan geçen süre içerisinde yaklaşık 10 aylık parasal (maaş) ve özlük haklarım halen ödenmedi. Buna ve daha önce uyulanan mobbingi yönelik defalarca şikayette bulundum ama hiçbirinden sonuç alınmadı. İskenderun Kaymakamlığına verdiğim şikayet dilekçelerim, gereği için şikayette bulunduğum kuruma iletildi. Yani dilekçem, şikayet ettiğim kuruma iletildi. Davalık olduğum kişilerle birlikte çalışmak zorunda kalıyor olmam yetmiyormuş gibi bir de şikayetlerim onlara iletildi. Bu da sende daha çok sıkıntı yaratıyor. Çünkü, açtığım ve süren iftira, disiplin soruşturması (emri yapmamak, görev yerine gitmemek, şikayet, tehdit iddaları gibi) vs. yönelik başka davalar da var. Her yere başvurdum, şikayet dilekçeleri erdim ama sonuç alamadım. Kaymakamlığa verdiğim dilekçeler, şaka gibi, şikayet ettiğim kuruma geri gönderildi. Ben son çare olarak size gazeteye geldim."
9367,77%3,72
34,48% 0,07
36,21% -0,34
2960,09% 0,86
4956,37% 0,55