Sonsuzluğa omuzlarda gitt

Sonsuzluğa omuzlarda gitt

Diyarbakır´ın Kulp ilçesinde önceki akşam güvenlik güçleri ve terör örgütü PKK arasında çıkan çıkan çatışamda şehit olan Dörtyollu Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Özal (26), dün memleketinde toprağa verildi.

 Bir yıl önce mesleğe başlayan bekar şehit Özal´ın, üç kardeşinin bulunduğu belirtildi. Çatışmada, iki askerle birlikte yaralanan Uzman Çavuş Mehmet Özal´ın, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Şehit Özal´ın cenazesi, Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı´nda düzenlenen tören sonrası havayoluyla Adana´ya gönderilen, oradan da karayoluyla Dörtyol´a getirilirken, Diyarbakır´da şehidi uğurlayanlar arasında Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Cumali Atilla da yer aldı.
Ailesine oğullarının şehit olduğu haberinin verilmesi üzerine Yeşilköy´deki babaevine, Türk bayrağı asıldı. Şehidin annesi Rukiye ve baba Yılmaz Özal´ı, akrabaları ve komşuları da sakinleştirmeye çalıştı. Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, şehit ailesine taziye dileklerini iletti.

Mezarlığa omuzlarda taşındı
26 yaşındaki şehit şehit uzman çavuş Mehmet Özal, dün Dörtyollu hemşehrilerinin de katıldığı devlet töreniyle sonsuzluğa uğurlandı.
Önce Dörtyol´un Yeşilköy Mahallesindeki baba evine getirilen şehit Özal´ın cenazesi, burada helallik alınması sonrası, üç kilometreye yakın mesafedeki Yeşilköy Merkez Mezarlığına omuzlarda götürüldü. Şehidin annesi Rukiye, babası Yılmaz ve kardeşleri tabuta sarıldı ve ağlayarak, evlatlarına veda etti.
Cenaze namazı Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından kıldırılırken, şehidin cenaze törenine, Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Mevlüt Dudu ve Adem Yeşildal, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, İl Jandarma Komutanı Albay Turgay, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, Payas Kaymakamı Hakan Kılıçkaya, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ile birçok kurum ve kuruluşun temsilcisi, siyasi parti ve demokratik kitle kuruluşlarının yöneticileri de katıldı.
Şehit Mehmet Özal´ın ailesi, tören boyunca ayakta durmakta güçlük çekerken, ´Şehitler ölmez, vatan bölünmez´ sloganı arasında toprağa verilirken, şehit Özal´ın bazı yakınları da rahatsızlık geçirdi.



Anahtar Kelimeler: Sonsuzluğa omuzlarda gitt

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10107,68%-1,64
  • DOLAR

    39,98% 0,30
  • EURO

    46,89% -0,15
  • GRAM ALTIN

    4291,02% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6812,98% 0,09