Soruşturması 5 yıldır sürüyor

Soruşturması 5 yıldır sürüyor

Ahmet Atakan mezarı başında anıldı, annesi adalet istedi

Akın Bodur

ODTÜ direnişine destek vermek amacıyla Antakya´da düzenlenen protestoda, 10 Eylül 2013´te yaşamını yitiren 23 yaşındaki Ahmet Atakan, ölümünün beşinci yılı olan önceki gün mezarı başında anıldı.
Defne´nin Cekmece Mahallesindeki mezarlık düzenlenen anma etkinliğine, gezi protestolarında yaşamını yitiren Hataylı gençler Abdullah Cömert ve İsmail Korkmaz´ın anneleri Hatice Cömert ve Emel Korkmaz, Samandağlı Adana Milletvekilli Tülay Hatimoğulları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Saygı duruşuyla başlayan anmada konuşan Ahmet Atakan´ın anne Emsal Atakan, beş yıldır oğlunun katillerinin bulunmadığını anımsatarak, adalet arayışlarını sürdüreceklerini söyledi. Ahmet´in abisi Zafer Atakan da, ülkeye eşitliği, özgürlüğü, kardeşliği getirene kadar demokrasi mücadelesi vereceklerini ifade etti.
Anma töreninde İmam Hüseyin Mescidi İmamı İbrahim Kanadlı tarafından Ahmet Atakan´ın ruhuna Kuran-ı Kerim de okundu ve dua edildi. ODTÜ direnişine destek vermek amacıyla Antakya´da düzenlenen protestoda yaşamını yitiren 23 yaşındaki Ahmet Atakan, ölümünün beşinci yılı olan önceki gün anıldı.
Ahmet´in annesi Emsal Atakan, sosyal paylaşım sitesinden dün yaptığı açıklamada, anmaya ve acılarını paylaşanlara katılanlara teşekkür etti ve düşüncelerini şu şekilde duyurdu: 'Sadece seçim sürecinde bizleri, acımızı hatırlayan bazı siyasitçilere, Ahmet Atakan´ın mücadelesini, anısını unutmadık, unuturmayacağız, diyenlere, telefonla arayanlara, mesaj atanlara, sosyal medya üzerinden taziyelerini iletenlere, Ahmet Atakan´ın davasına sahip çıkanlara, evimize kadar gelerek, acımıza ortak olan tüm dostlara, şahsım ve Atakan Ailesi adına teşekkür ederim.'

Meclis´e Atakan önergesi
Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu, Ahmet Atakan´ın ölümünün beşinci yıl dönümünde konuyu TBMM´ye taşıdı. Milletvekili Mengüllüoğlu, ´gezi direnişi´ni Türkiye tarihinin en onurlu direnişlerinden biri olarak nitelediği önergesinde, 10 Eylül 2013 tarihinde yaşamını yitiren Ahmet Atakan´ın soruşturmasının aradan beş yıl geçmesine rağmen sürdüğünü, davasının açılmadığını anımsattı. Mengüllüoğlu, önergesinde, Atakan´ın öldürülmesine tepki gösteren veya anlmak isteyen onlarca kişi hakkında soruşturma açıldığını ve davalarının görüldüğünü, cezalar verildiğini; olayda orantısız güç kullanan, öldüren, yaralayan polisler ve emri verenlerin ise yargı önüne çıkarılmaması için her yöntemin denendiğini ifade etti. Milletvekili Mengüllüoğlu, soru önergesinde şunlara yer verdi: 'Gezi direnişinde katledilenlerle ilgili açılan davada, her türlü cezasızlık örnekleri sergilenmiştir. Davalarda genellikle iyi hal indirimleri ile azaltılan cezalarla kimisi beraat kimisi para cezası almıştır. Davalarda yaşanan cezasızlık örneklerinin yanı sıra Atakan´ın katledilmesi üzerinden geçen beş yılda dava bile açılmamıştır. İstediği zaman hızlıca ve eksik soruşturmalarla dava açmayı başarabilenler, yaklaşık iki bir gündür yürütülen soruşturmada bütün deliller ve tanıklara rağmen sadece soruşturmayı yürüten savcı değişikliğinden başka birg elişme olmamıştır. Geçen zaman göstermiştir ki Ahmet Atakan´ın ölümü faili meçhul bırakılmaya çalışılmakta ve suçlular ödüllendirilmektedir.'

Mengüllüoğlu´ndan, 9 maddelik soru
Hatay Milletvekili Mengüllüoğlu, TBMM Başkanlığına verdiği ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: 'Ahmet Atakan´ın katledilmesi ile ilgili soruşturma 5 yıldır neden tamamlanamamıştır? Soruşturmanın bu kadar uzun sürmesinin gerekçesi nedir? Ulaşılmaya çalışılan delil veya deliller mi vardır? Olay günü görevli polis veya yetkili olanlardan ifadesi alınan var mıdır? Alınmışsa bu kişiler kimdir? Görevleri nedir? Soruştura tamamlanıp dava açılacak mıdır? Dava açılması için ne beklenmektedir? Anmet Atakan´ın katledilmesi ile ilgili bugüne kadar kaç savcı görev yapmıştır? Kaç savcı değişmiştir? Savcılar neden değiştirilmiştir? Ahmet Atakan´ın soruşturmasını yürüten savcılardan veya katledildiği gün olay yerinde görev yapan polislerden, ihraç edilen veya başka bir suç nedeniyle tutuklaman var mıdır? Ahmet Atkakan´ın katledilmesine tepki gösteren veya anmasına katılan toplam kaç kişiye soruşturma açılmıştır? Kaç kişinin davası görülmüştür? Kaç kişi ceza almıştır? Ahmet Atakan´ın katledilmesi sürecinde de görüldüğü üzere dava açılması gerekenler Ahmet Atakan´ın anmasını yapanlar mıdır yoksa katledenler midir? Ahmet Atakan´ın ölümü faile meçhul mu bırakılmaya çalışılmaktadır? Türkiye tarihinde soruşturma süreci 5 yıldan daha uzun süren dava olmuş mudur?



"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

Kaledibi'nde 2B çalışması

İskenderun'da DEAŞ operasyonu

Altınözü’nde “acele kamulaştırma"

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Yükleniyor

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07