Söylemez, 13. kitabını çıkardı

Söylemez, 13. kitabını çıkardı

Konya´daki Morena Yayınevinden çıkan kitabın bin adet basıldığı öğrenildi. Söylemez´in daha önce de 6 şiir kitabı ile 6 öykü kitabı bulunuyor.

İskenderun/SES


Üç bölümden oluşan, 128 sayfalık Palmiye Kontesi adlı kitabının, gerçek yaşamdan kurgulandığını ve masalsı bir dille romanlaştırıldığını ifade eden Söylemez, konunun İskenderun, Payas, Dörtyol yöresinde geçtiğini ve 1978 yıllarını anlattığını ifade etti.
Kitabında, kadınların namus ve iffet konusunda ön yargılarla tarihsel bir baskı süreci altında olduklarını ifade ettiğini belirten Söylemez, öykünün kahramanı ´Palmiye kontesi´nin beş kez evlendiği halde bakire çıkması nedeniyle kocası arasında çıkan tartışmaların öyküleştirildiğini belirtti. Söylemez, 'Öykü kahramanlarının farklı kesimlerden olmalarına rağmen, onların suça yönelmeleri, toplumun hangi içgüdülerden oluştuğu sosyolojik olarak incelenmiştir. Sonuç olarak doğal içgüdünün insansı içgüdü ile çelişkileri didaktik bir ifade ile okurlara sunulmuştur' değerlendirmesinde bulundu. Kitabın önsüzünü kaleme alan şair ve yazar Ali Tabakoğlu, 'yazında, kadının dağlarda sevgili arayabilen, yakınları için değişik insanlarla korkusuz tutumlar sergileyen canlı bir birey' olarak ifade edildiğini belirtti. Kitabın arka kapağında düşüncelerini yazan şair-yazar Alev Mersin ise 'Söylemez, ister nazım ister nesir yazsın, eserlerinin altında kendi imzası olamsa dahi o eserlerin kendisine ait olduğunu bilirim. Yazdığı her alanda kendi farklılığını ortaya koyan zengin, şahsına münhasır bir dili vardır. Yapıtlarında özen ile seçerek, coşku ile kullandığı sözler büyülü bir esnekliğe sahiptir... Eserlerini okuduğunuzda onun neredeyse bir çağ zengini olduğu hissine kapılıyorsunuz' değerlendirmesine yer verdi.
Söylemez´in daha önce çıkardığı şiir kitaplarının; Öyküsüdür Umudun, Taşköprü Güzeli 2010, Kızılcık kirazı, Çardak Mendili, Yataksız Irmak ile Leke olurken, öykü kitapları ise Yafa Çiçeği, Mor Dut, İssos Parsı, Akdeniz Öyküleri, Karabıyık Dede- ile Titüs Timsahı olduğu öğrenildi.



Mahkeme 'keşif istedi'

Hatay'ın yeniden yapılanması masaya yatırıldı

Bakanlıkta Suriye'deki Aleviler görüşüldü

Antakya'da kuş gribi

Ekmek 12,5 lira

MCG Tower davası 25 Haziran'a ertelendi

Meclis, 'fahri hemşerilik' vermedi

Bakanlar 6 Şubat anmasındaydı

Mehmet Tekin anıldı

Psikososyal destek merkezi Karaağaç'ta açıldı

SHD: Önlenebilir her ölüm sosyal cinayettir

Özel'le vali polemiği

Özel, 'sandık' istedi

Hatayspor, kaptan Erce'yle yolunu ayırdı

Yıkılan hastanede ölen 91 kişi anıldı

Sağlık çalışanları anıldı

Asi Nehri'ne karanfil bırakıldı

"Depremde acıların üssü Hatay oldu"

Ağıt ve türkülerle anıldılar

İskenderun'da anma Atatürk Anıtı'nda

Acının 2. yılında...

"Depremde hasar nedenleri" konferansı

İHD'den deprem hak ihlalleri raporu

Vali Masatlı; “2 yılda imkansız işler başardık”

Milletvekili Yayman: Depremin merkezi Hatay oldu

Babacan: Hatay’da bir dokunuyorsunuz bin ah işitiyorsunuz

Hatay en ağır yıkımı yaşadı

Yayladağı kapısı ticarete açılabilecek

Konteyner çarşı taşınacak

Hayalleri kitapla büyütecekler

Yükleniyor

  • BIST 100

    9379,83%-1,10
  • DOLAR

    38,00% 0,08
  • EURO

    41,61% 0,05
  • GRAM ALTIN

    3641,18% -1,82
  • Ç. ALTIN

    6129,23% 0,00