İskenderun/SES
Sendikanın şube başkanı Yavuz Selim Yanık ve yönetim kurulu üyeleri ile değerlendirmede bulunan Geylan, ardından Hatay 1 Nolu Şubesinin düzenlediği Öğretmenler Günü etkinlik ve yemeğine katıldı. Yemekte Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı ve Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan da bulundu.
Toplantıda konuşan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan, 'Her ne kadar adına eğitim sendikası diyen bazıları 24 Kasım´ı Öğretmenler Günü olarak kabul edip, kutlamasa da bizim için 24 Kasım çok önemlidir. Cumhuriyetin öğretmenleri bir öğretmenler günü kutlayacaklarsa o tarih, tabii ki, genç Cumhuriyetin mimarlarını yetiştiren Millet Mekteplerinin açıldığı gün ve Cumhuriyetin kurucusu Atatürk´e Başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasım tarihidir' dedi. Sözleşmeli öğretmenlere eş durumundan dolayı tayin hakkı vermemenin anayasa ihlali olduğunu ifade eden Geylan, kadrolu öğretmen dışındaki istihdam türlerine karşı çıktıklarını da söyledi. Geylan, “2011 yılında kaldırılan sözleşmeli öğretmenlik, aynı Hükümet tarafından 2016 yılında geri getirildi. Üstelik bu kez sözleşmeli öğretmenlikte hem mülakatla atama hem de çakılı istihdam var. Sözleşmeli öğretmenler dört yıl sözleşmeli, iki yıl kadrolu olmak üzere altı yıl çakılı çalışıyorlar. Bunu şiddetle reddediyoruz. Konuyu yargıya da taşıdık. Umuyoruz ki yargı talebimiz doğrultusunda karar verir ve sözleşmeli öğretmenlik kaldırılır. Bu yapılana kadar sözleşmeli öğretmenlere eş durumu tayin hakkı verilmelidir. Öğretmenlere eş durumundan dolayı bu tayin hakkı vermemek anayasanın 41. maddesini ihlal etmektir. Devletimizi yönetenler anayasanın herhangi bir maddesini, herhangi bir gerekçeyle ihlal edemez” dedi.
Seçim öncesi verilen öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600´e çıkarılması sözünün yerine getirilmesini, tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerinin 800´er puan artırılmasını, yardımcı hizmetler olmak üzere ek göstergeden faydalanmayan kamu çalışanlarına da ek gösterge verilmesini talep ettiğiklerini de anlatan Geylan, memurlara ek zam yapılmasını da talep etti.
9549,89%1,94
34,54% 0,18
36,00% -0,62
3005,99% 1,50
5006,70% 1,01