SP, 2022'yi değerlendirdi

SP, 2022

Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Necmettin Çalışkan, geçtiğimiz günlerde tamamladığımız 2022 yılını değerlendirdi.

İskenderun/SES
2022 yılının dünya ve ülkemiz açısından iç açıcı geçmediğini ifade eden Çalışkan, “Ülkemizde, 2022’nin en başarılı yönü nedir derseniz 'algı kontrolü' denilebilir. Öncelikle ekonomi alanında enflasyonun 20 yıl sonra 2000'li yılların öncesine döndüğünü gördük. Çarşı-pazar fiyatlarıyla ekranlara yansıyan rakamlar arasında derin uçurumlar oluştu. 20 yıl önce enflasyon vardı ama kamu kuruluşları da kamuya aitti. Şimdi dev tesisler, KİT'ler satıldı. Geleceğin teminatı, ekonominin bel kemiği olan yapılar elden çıkarıldı. Paramızın aşırı değer kaybetmesiyle komşu ülkelerin vatandaşlarının market ve pazar alışverişlerini ülkemizden yapmasıyla avunur olduk. Tarım ve hayvancılıkta hayli geriledik. Yem ve gübre fiyatları fırladı, süt hayvanı masrafları karşılanamadığı için kesime gitti. Süt fiyatları da astronomik derecede yükseldi. Ülke tarihinde belki ilk defa peynir fiyatı, eti geçti" görüşünü kaydetti.

Algının, her alanda olduğu gibi dış politikada da yoğun geçtiğini belirten SP GİK Üyesi Çalışkan, değerlendirmesini şöyle sürdürdü: “Uzunca bir süre Yunanistan'a savaş salvolarına şahit olduk. ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ tehditlerini duyduk. Duyan gören de sanki her an Yunanistan'ı tarih sahnesinden silecek bir operasyon başlayacak sandı. Yunanistan'dan netice alınamayınca Suriye'ye yöneldik. Neredeyse her ay bir ülkeye savaş tehdidine alıştık. İlk önceleri tüm dünya bizi ciddiyetle takip ederken sonrasında savrulan tehditlerin boş olduğunu görünce onlarda takmaz oldular. Yıl boyunca hemen her hafta yeni bir kaynak müjdesi ve gaz çıkarma haberi verildi. Bu haberler artık o kadar ileri gitti ki inandırıcılığını yitirdi, hatta alay konusu oldu. Çünkü her müjdeden sonra değişen bir şey olmaması bir yana bazı ürünlere fahiş zamlar geldi. Ortaya atılan rakamları doğru kabul ettiğimizde bile gazı bulmak, çıkarmak güzel de asıl önemli olan bu kaynakları doğru kullanmak, madenleri kimin işleteceği ve üretimin hazineye katkısının ne olacağıdır.”

Geçtiğimiz yıllarda savaşın etkisiyle tepemize bombalar yağarken yaşanan göç, halkın bu kadar gündeminde yer almadığını anlatan Çalışkan, “Afganistan-İran hattından sosyal medyada yer alan görüntüler halkı hayli tedirgin etti. 2022 yılı sınır güvenliğinin bütünüyle iğfal edildiği bir yıl olarak güvensiz sene olarak tarihe geçti. Göç konusunda karnemiz bayağı zayıf çıktı. Ülke tarihinde olmadığı kadar göç gündemimizde bir şekilde yer aldı" görüşünü kaydetti. 2022'nin pek çok alanda başarısız, sosyal felaketler yılı olarak tarihe geçtiğini belirten Çalışkan, “2023 yılı ise en az 2022’i kadar hareketli geçecek gibi gözüküyor. Umarız gelen gideni aratmaz. Önümüzdeki dönem mutlu, aydınlık yarınlara açılan bir yıl olur" açıklamasını yaptı. 



Anahtar Kelimeler: ' değerlendirdi

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

İhsan Ar, toprağa verildi

'Üç fidan' anıldı

Parkta türkülerle anıldılar

Astım kontrol altına alınabilir mi?

Hıdırellez kutlandı

Paskalya'da dualar sağlık ve barış için

Muhtar Taş'ın adı oturduğu sokağa

İsraillin toprak alımına soru önergesi

İskenderun zemini çöküyor

Belediye "kariyer.net"le iş bulacak

12 bin dönüm tarım arazisi sular altında kaldı

Denizciler'e 5 kat sınırı

İskenderun’da Katoni binası yandı

Deprem yargılamaları mercek altına alındı

Güzelmansur: Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı

Yükleniyor

  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88